Ventas svētki Piltenē

gallery icon
79
Novadu ziņas
2024. gada 27. maijs, 15:09

FOTO: Ventas svētkos brauciens pa upi, spītējot negaisam

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Piltenē norisinājās jau trešie “Ventas svētki”, kur godā tika celta mūsu novada dabas bagātība – Ventas upe.

Pasākuma pirmajā daļā 15 komandas piedalījās peldlīdzekļu braucienā pa Ventas upi “Uz Austrumiem pretī saulei”. Komandu dalībnieki laivoja ar dažādiem peldlīdzekļiem. Spītējot negaisam un stiprajām lietus gāzēm, veikli un atraktīvi tika iziets arī kontrolpunktu gājiens. Ventas upe līkumojas gar pieciem pagastiem, tāpēc arī uzdevumi bija jāveic šo pagastu sagatavotajos punktos – Zlēku kontrolpunktā tika spēlēts teātris ar atribūtiem, Vārves punktā vajadzēja būt zināšanām par Ventas pietekām uz burta “V” un lokanībai, lai izlīstu zem koka kārts, Tārgales stacijā vajadzēja pareizi atminēt dažādus ventiņ teicienus, Ziru punktā bija pilotu skola, kurā ikvienam noderēja prasmes veidot lidmašīnu, veikt tās lidojumu, kā arī zīmēt logo, savukārt Piltenes kontrolpunktā bija jādzied dziesmas, jāpūš kuģītis un jātrāpa ar bumbiņu piecu izmēru spaiņos.

Piltenes estrādē sirsnīgi uzstājās Ventspils novada amatierkolektīvi, pēcāk visus sveica Ventspils novada domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Guntis Mačtams, kā arī tika apbalvoti peldlīdzekļu brauciena dalībnieki. Šogad 1. vietu un vairākas simpātiju balvas izcīnīja komanda “Plostnieki”.

Koncertā skatītājus iepriecināja mūziķis Miks Dukurs, un svētku nobeigumā balli spēlēja grupa “Brāļi Rozentāli”. Norises vietā darbojās arī tirdziņš, kurā varēja iegādāties gardus ēdienus, skaistus stādiņus, mājražojumus, amatnieku darinājumus un citu izstrādājumus.