foto: ekrānuzņēmums no video
Atklātībā nonācis video ar "Jaguar" kabrioleta avāriju Teikā
Automašīnas pasažieri uzreiz pēc avārijas pamet spēkratu.
112
2024. gada 23. maijs, 09:32

Atklātībā nonācis video ar "Jaguar" kabrioleta avāriju Teikā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Trešdien Rīgā, Teikas mikrorajonā sarkanais kabriolets "Jaguar" ietriecās elektroapgādes stabā, kā arī aizšķērsoja tramvaju satiksmi, izraisot sabiedriskā transporta kavēšanos. Sociālajos tīklos parādījies video, kā pasažieri tiek ārā no bojātās automašīnas.

Vakar Teikā dzīvojošie rīdzinieki vēroja, kā dažādu glābšanas dienestu pārstāvju ielenkumā uz tramvaja sliedēm stāvēja stipri sadauzīts vintāžas kabriolets "Jaguar" sarkanā krāsā. Aculiecinieki arī fiksējuši brīdi, kad avārijā nonākušās automašīnas pasažieres saviem spēkiem mēģina izkļūt no automašīnas.

Kamēr apkārtējie aizrautīgi vēroja notiekošo, divas ugunsdzēsēju ekipāžas neatlaidīgi strādāja pie krīzes situācijas seku novēršanas. Vēlāk ātrās palīdzības pārstāve Arita Freimane informēja, ka notikuma vietā ieradušies mediķi konstatējuši, ka cietuši četri cilvēki, viņi visi ar vidēji smagām traumām nogādāti slimnīcā. Savukārt vēl viens cietušais notikuma vietā no mediķu palīdzības atteicās.

foto: Degpunktā/TV3
Ugunsdzēsējiem glābējiem nācās aizvākt automašīnu no tramvaja sliedēm.

Mediķi izsaka milzīgu pateicību negadījuma aculieciniekiem, kuri sniedza pirmo palīdzību, līdz dienesti vēl bija klāt notikuma vietā. Valsts policija šobrīd noskaidro notikušā apstākļus. Nevar izslēgt, ka automašīnas vadītājs bijis reibumā. Tajā pašā laikā sociālajos tīklos cilvēki raksta sekojošo: "Automašīna ir pietiekami veca, tur varēja būt arī tehniskas ķibeles, kas izraisīja sadursmi. Tā ka pagaidām iemesls nav zināms, par kāda personīgo vainu spriest ir pāragri."