foto: Valsts kanceleja.
"Pirmkārt, jāpievērš uzmanība, lai būtu miers”: Industriālo nozaru arodbiedrības vadītāja par Eiroparlamenta vēlēšanām
Industriālo nozaru arodbiedrības priekšsēdētāja Rita Pfeifere uzskata, ka Eiroparlamenta vēlēšanās jāpiedalās, ja mēs gribam, lai mūsu dzīve iet mierīgās sliedēs.
Politika
2024. gada 23. maijs, 06:08

"Pirmkārt, jāpievērš uzmanība, lai būtu miers”: Industriālo nozaru arodbiedrības vadītāja par Eiroparlamenta vēlēšanām

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Industriālo nozaru arodbiedrības priekšsēdētāja Rita Pfeifere uzskata, ka Latvijas pilsoņiem ir svarīgi piedalīties visa līmeņa vēlēšanās, arī gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, ja mēs vēlamis, lai mūsu dzīve iet mierīgās sliedēs - bez kariem un ekscesiem.

"Mums jāpiedalās EP vēlēšanās, lai virzītu šīs idejas un neļautu Eioparlamenta priekšplānā nonākt ekstrēmām idejām. Tas ir pats galvenais, kāpēc jāpiedalās EP vēlēšanās,” sarunā ar Jauns.lv teica Rita Pfeifere un turpina: "Kas attiecas uz mūsu ražojošo nozari, industriju vai uz Latvijas ekonomiku vispār, tad mums jāseko līdzi, kā šī lielā Eiropas nauda tiek novirzīta Eiropas Savienības dažādajām dalībvalstīm, lai mēs iespējami labāk to varam izmantot, īstenojot Eiropas kopējos mērķus.

Nedomāju, ka esmu politiķe, lai padziļināti vērtētu, kā strādājis iepriekšējais EP sasaukums. Bet es labi zinu, kā šie Eiropas fondi tiek novirzīti Latvijai. Arī mēs (kā arodbiedrība) piedalāmies tajā, kad tiek apspriesti veidi, kā tos sadalīt šeit uz vietas. Kaut ko ņem vērā, kaut ko nē, bet, katrā ziņā, mums ir iespēja piedalīties šajās diskusijās un domāju, ka tas ir vērtīgi. Līdz manīm nonāk tas, kas jau sadalīts, kā viņi to tieši sadala EP, manā rīcībā tādu datu nav. Varu spriest tikai no vispārējās informācijas.

Viens otrs (EP deputāts) mani apmierina ar to, ko viņš saka intervijās, bet viens otrs mani kā Latvijas pilsoni vispār neapmierina. Pirmām kārtām, vērtējot priekšvēlēšanu programmas, uzmanība jāpievērš tam, lai būtu miers, un tad jau viss pārējais – arī ekonomika varbūt attīstīsies. Protams, mums jāattīsta tādi ekonomikas veidi, kas Latvijai ir būtiski un nepieciešami, jo nevienam nav noslēpums, ka ekonomika mums neiet uz augšu tik strauji, kā gribētos.”