Baldonieši ceļ trauksmi par nestrādājošām strūklakām. Dome skaidro - drīz pieslēgs arī atlikušās divas, kas nedarbojas
foto: Zane Ulmane/Facebook
Baldoniešu vidū sācies satraukums par pilsētas strūklakām.
Novadu ziņas
2024. gada 20. maijā, 16:38

Baldonieši ceļ trauksmi par nestrādājošām strūklakām. Dome skaidro - drīz pieslēgs arī atlikušās divas, kas nedarbojas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Baldoniešu vidū sācies satraukums par pilsētas strūklakām. Tiek ziņots, ka, lai arī sākusies sezona, strūklakas joprojām nav ieslēgtas. Ķekavas novada dome gan precizē, ka uz šo brīdi jau darbojas gandrīz visas pilsētas strūklakas.

Baldonieši ceļ trauksmi par nestrādājošām strūklak...

Kā liecina ieraksts sociālā tīkla "Facebook" grupā "Baldones pilsētas un pagasta iedzīvotāju forums”, pavasaris jau ir pilnā plaukumā, bet joprojām nav ieslēgtas pilsētas strūklakas.

"Vai jāraksta kāds speciāls iesniegums, lai Baldonē ieslēgtu strūklakas Ceriņu parkā un pie Baltās pils? Pavasaris jau pilnā plaukumā, arī aktīvā tūrisma sezona jau sākusies un man, kā vietējai gidei, nav ko atbildēt uz viesu jautājumiem par strūklakām. Varbūt novadā ir kāda atbildīga persona, kas spēj pārredzēt "kopējo laukumu" un, piemēram, neveltīt tik lielus resursus mārpuķīšu ziedu pļaušanai Ceriņu parkā, bet ieslēgt sūkņus Mārai un Vāverītei?” pauž Zane.

Tiek norādīts, ka atsevišķas strūklakas vispār būtu vēlams iztīrīt, jo, piemēram, "Baltās pils puisītis vispār stāv netīrā peļķē."

Tāpat tiek pieminēts, ka "pilsētā baumo, ka pat Valsts prezidenta vizīte Baldones sākumskolā nav bijis pietiekošs arguments, lai ieslēgtu strūklaku. Tā kaut kāda politiskā atriebība vai kā?"

Ķekavas novada dome sniegusi atbildi, ka strūklakas ir apsekotas un ir konstatēti pa ziemu radušies bojājumi elektronikā, kā rezultātā šobrīd notiek remontdarbu izmaksu aprēķināšana. 

Ķekavas novada pašvaldības sabiedriskās informēšanas un mārketinga nodaļas vadītāja Ieva Brante informē, ka uz doto brīdi jau darbojas teju visas strūklakas, tai skaitā “Baltās pils strūklaka”,  “Vāverīte”, “Ķirzaciņa” un “Māra”. Tuvāko divu nedēļu laikā darbu sāks arī Vanagkalnu 17 un dīķī peldošā strūklaka.