foto: Evija Trifanova/LETA
Saistībā ar Kariņa lidojumiem Valsts kanceleja vērtēs divu darbinieku iespējamos pārkāpumus
Krišjānis Kariņš.
Politika
2024. gada 15. maijs, 20:27

Saistībā ar Kariņa lidojumiem Valsts kanceleja vērtēs divu darbinieku iespējamos pārkāpumus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Saistībā ar ekspremjera Krišjāņa Kariņa (JV) dārgajiem avioreisiem, Valsts kancelejā patlaban tiek veidota izmeklēšanas komisija, kura vērtēs divu iestādes nodarbināto personu iespējamus pārkāpumus.

Valsts kancelejas pārstāve Santa Jirgensone atklāj, ka šobrīd Valsts kanceleja strādā pie disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas izveides. Tuvākajās dienas komisija sāks darbu, lai noskaidrotu apstākļus, kas saistīti ar divu iestādes nodarbināto iespējamu pārkāpumu.

Jau ziņots, ka saistībā ar Kariņa lidojumu skandālu no amata uz laiku atstādināts arī Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Tas darīts ar Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) rīkojumu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz dienesta pārbaudes komisijas starpziņojumā konstatētajiem apstākļiem un tiesību normu pārkāpumiem.

Starpziņojumā secināts, ka Citskovskis, iespējams, nekvalitatīvi pildot likumu normas, ir izdarījis disciplinārpārkāpumu, proti, amata pienākumu nepamatotu nepildīšanu vai nolaidīgu un nekvalitatīvu pienākumu pildīšanu, tostarp neatbilstoši rīkojoties ar finanšu līdzekļiem, kā rezultātā valstij nodarīts būtisks mantisks zaudējums vai radīts valsts interesēm būtisks kaitējums.

Lai "nodrošinātu disciplinārlietas vispusīgu un objektīvu izmeklēšanu, kā arī nepieļautu iespēju Citskovskim traucēt disciplinārlietas izmeklēšanu", Siliņa lēmusi atstādināt Citskovski no amata pienākumu izpildes uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku, bet ne ilgāk kā līdz disciplinārsoda izpildes uzsākšanai, saglabājot mēnešalgu un sociālās garantijas. Atstādināšanas laikā Valsts kancelejas direktora pienākumus uzdots pildīt Valsts kancelejas direktora vietniecei juridiskajos jautājumos Inesei Gailītei.

Līdz šim noskaidrotā kopējā Kariņa aviācijas pakalpojumu vērtība ir 1 363 861 eiro, vienam lidojumam vidēji tērēti 36 861 eiro. Dārgākais bijis uz Briseli – par 63 910 eiro.