Jauns pārtikas veikals pašā jūras krastā

Durvis vēris jauns veikals “Elvi” Zvejniekciemā, Ainažu ielā, kas ir Latvijas mērogam unikāla tirdzniecības vieta, jo būvēta pašā jūras krastā.

gallery icon
29
Novadu ziņas
2024. gada 15. maijs, 16:50

Baltijas jūras krastā durvis ver pārtikas veikals

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Durvis vēris jauns veikals “Elvi” Zvejniekciemā, Ainažu ielā, kas ir Latvijas mērogam unikāla tirdzniecības vieta, jo būvēta pašā jūras krastā, respektējot gan kāpu zonas tuvumu, gan šī objekta vēsturisko mantojumu.

Jaunais veikals ir pirmā zīmola Elvi tirdzniecības vieta, kas jau atvēršanas brīdī aprīkota ar elektroniskajām cenu zīmēm. Veikala teritorijā ir labiekārtota stāvvieta ar izeju uz jūru, bet Zvejniekciema viesiem pie veikala radīta iespēja izzināt tuvējās apkaimes vēsturi, īpaši ierīkotos stendos aplūkojot vēsturiskās fotogrāfijas, izlasot galvenos faktus vai skenējot QR kodus Saulkrastu virtuālā muzeja apmeklējumu.

SIA Elvi Latvija komercdirektore Laila Vārtukapteine stāsta: “Jaunā Elvi atvēršana Zvejniekciemā mums ir liels gods, jo šī tirdzniecības vieta izvietota vēsturiski nozīmīgā vietā, kur savulaik atradies Zvejniekciema zivju kopžāvētas komplekss “Ikriņi”. Mēs labi apzināmies, ka lielai daļai Zvejniekciema iedzīvotāju un vēstures zinātāju šī vieta asociēja ar vietējās rūpniecības uzplaukumu un sasniegumiem.”

Jaunajā veikalā ir ierīkotas stāvvietas 70 automašīnām, uzstādīta siltumatguves sistēma, kas ļauj telpu apsaimniekošanai izmantot tirdzniecības iekārtu radīto siltumu, veikals aprīkots ar elektroniskajām cenu zīmēm. Kvartāla konceptu un projektu veidojis arhitektu birojs LOFT.

Savukārt Saulkrastu kultūras centra krājuma glabātāja Ilva Erkmane, kas palīdzēja veikala teritorijā tapt vēsturiskā mantojuma ekspozīcijai, norāda: “Gan “Ikriņu” jaunie saimnieki SIA “ELVI Latvija” franšīzes partneris SIA “Vita Mārkets”, gan jaunā projekta autori “Arhitektu birojs LOFT”, kura vadītājs ir arhitekts Ģirts Kalinkevičs, īpašu uzmanību pievērsa ēkas vēsturei, cieši sadarbojoties ar Saulkrastu novada kultūras centru.