foto: Dziesmusvētku skola, publicitātes attēls
"Lazdu laipas" autore Ilze Indrāne atzīmē 97. jubileju
Novadu ziņas
2024. gada 26. aprīlis, 05:11

"Lazdu laipas" autore Ilze Indrāne atzīmē 97. jubileju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Romāna "Lazdu laipa" autore Ilze Indrāne pirms nesen nosvinējusi savu 97. dzimšanas dienu. informē pašvaldības pārziņā esošā Madonas muzeja Haralda Medņa kultūrizglītības centrs "Dziesmusvētku skola".

Haralda Medņa Dziesmusvētku skolas kaimiņienei Ilzei Indrānei otrdien, 23. aprīlī apritēja 97 gadi.

"Rakstniece joprojām pārsteidz ar savu Gaismu, radošo starojumu un siltajām rokām. Viņas acīs katrs ciemiņš kļūst par gleznu, dzejoli vai grāmatu. Ikviens jūtas īpaši svarīgs, jo tiek apmīļots ar vārdiem un iedvesmots. Vēlam rakstniecei veselību un nezūdošu starojumu, kas skar ikvienu satiekoties!" raksta Madonas muzeja Haralda Medņa kultūrizglītības centrs.

Madonas novada kultūras centrs raksta, ka Ilze Indrāne ir teikusi: “Dzīvojiet skaistāk! Dzīvojiet vieglāk! Ar katru pēdu uz zemes, ar katru domu debesīs! Jūtiet saknes zemē un galotni debesīs!”

"Svētdienas pēcpusdienā izskanējušais kokļu mūzikas koncerts "Kokles dvēselīte" liek atcerēties, ka tieši tautasdziesma ir visu dziesmu sakne, tā ir svēta saikne, kā senču čuksts, kas šodienā atbalsojas tik spēcīgi, lai dotu spēku, sniegtu iedvesmu un ļautu bezgalīgi smelties tautas dzīves gudrībās. Lietu kārtība ir Visuma noteikta, arī latviešu tautasdziesmās raksturota. Visam ir savs laiks. Mūsu uzdevums iemācīties nesteidzināt laiku, mācīties biežāk piestāt, vairāk pamanīt un dziļāk ieklausīties, skaidrāk apzināties lietu kārtību un savu lomu tajā. Arī - noticēt pavasarim, kas noteikti atnāks," raksta kultūras centrs.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Ilze Indrāne, īstajā vārdā Undina Jātniece, (dzimusi Undīna Liepiņa 1927. gada 23. aprīlī) ir latviešu pedagoģe, rakstniece un dramaturģe. Bijusi Kusas skolas direktore.