Alojā baumo, ka bērnudārzs tur nav vajadzīgs; Limbažu novada dome reaģē
“Sarkanā skola”, Ausekļa ielā 1, Alojā (Foto: Alojas apvienības pārvalde / Facebook)
Novadu ziņas
2024. gada 24. aprīlis, 14:17

Alojā baumo, ka bērnudārzs tur nav vajadzīgs; Limbažu novada dome reaģē

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Limbažu novada dome noraidījusi apgalvojumus, ka vietējie iedzīvotāji esot atteikušies no "nevajadzīgā" Alojas bērnudārza. "Ziņa par to, ka Limbažu novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs ir saņēmis vēstuli no iedzīvotājiem, kurā ir izteikts, ka Alojā pirmsskolas izglītības iestāde nav vajadzīga, ir nepatiesa," paziņoja dome.

Dome norādīja, ka ir izsludināta cenu aptauja par būves pilnu vizuālo un konstrukciju tehnisko apsekošanu un izpēti “Sarkanā skola”, Ausekļa ielā 1, Alojā, bet bērnudārzam Alojā ir jābūt!

"Pirms gada bija iedzīvotāju iniciatīva vākt parakstus, bet noskaidrojot lietas būtību, vienojāmies, ka parakstu vākšanai nebūs jēgas, jo neviens nav pret pirmsskolas izglītības iestādi Alojā. Alojā būs pirmsskolas izglītības iestāde!"

Jauns.lv jau ziņoja, ka, balstoties uz Valsts vides dienesta Radiācijas drošības centra mērījumiem, Alojā slēgts vietējais bērnudārzs “Auseklītis”, jo tajā pirms pieciem gadiem konstatēta paaugstināta radona gāzes koncentrācija. 2022. gada 23. augustā, veicot ēkas un tās iekštelpu apsekošanu un iepazīstoties ar pavaddokumentiem par veiktajiem būvdarbiem no 2017. gada, tika konstatēts, ka nekādi uzlabojumi vai būvdarbi, lai mazinātu radona gāzes ietekmi, netika veikti. 

2018. gadā Alojas novada domes atbildīgās amatpersonas vairākkārtēji gan rakstiski, gan mutiski informētas par šo problēmu un iespējamiem steidzamiem risinājumiem, bet no novada domes atbildīgo amatpersonu puses netika veiktas nekādas darbības, lai šo situāciju atrisinātu. Netika veiktas pat dokumentos minētās minimālās prasības - sakārtota ventilācijas sistēma, kuras šajā iestādē praktiski nav.