foto: Paula Čirkste/LETA
Braže norāda veidu, kā būtu iespējams ierobežot Krievijas militārās spējas
Diplomāte Baiba Braže.
Politika
2024. gada 17. aprīlis, 20:34

Braže norāda veidu, kā būtu iespējams ierobežot Krievijas militārās spējas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Diplomāte un ārlietu ministra amata kandidāte Baiba Braže norādījusi, ka Krievijas militārās spējas varētu ierobežot ar preču liegumu.

Kā piemērus viņa minēja Eiropas Savienības (ES) līmeņa mehānismus, sankciju "iedzīvināšanu" valstu divpusējās sarunās, informācijas apmaiņu, tajā skaitā par muitas jautājumiem, kā arī norādīja uz citām pieejām.

"Efektīvākais risinājums būtu attiecīgo preču iekļaušana ES sankcijās, tāpat jāņem vērā, ka kopējā tirdzniecības politika ir ES kompetences jautājums," atzīmēja Braže.

Diplomāte pozitīvi novērtēja jau panākto vienošanos par tarifa uzlikšanu Krievijas lauksaimniecības produktiem. Bet atbildot uz jautājumiem par mangāna rūdas tranzīta aizlieguma noteikšanas procesu, ārlietu ministra amata kandidāte norādīja, ka valdības pozīcija ir šāda aizlieguma noteikšana ES līmenī. Plašāk, kurā līmenī to risināt, politiķe varētu komentēt pēc balsojuma Saeimā par viņas kandidatūru.

Kā ziņots, ārlietu ministra amata kandidātei Bražei ir Saeimas vairākuma atbalsts, liecina koalīcijas partiju paustais atbalsts pēc šodienas tikšanās ar amata pretendenti. Bražei atbalstu paudušas "Jaunās vienotības" (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" Saeimas frakcijas. Vairākas parlamenta frakcijas šajās dienās tiekas ar ārlietu ministra amata kandidāti. Saeima par diplomātes Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā plāno lemt piektdien, 19.aprīlī.