Lucavsalas atpūtas zonā stāda augļu kokus

Teritorijā pie bērnu rotaļu laukumiem Lucavsalas atpūtas zonā šonedēļ iestādīti 70 augļu koki - dažādu šķirņu ābeles, bumbieres un ...

gallery icon
Sabiedrība
2024. gada 17. aprīlis, 16:44

Foto: Lucavsalas atpūtas zonā iestādīti 70 augļu koki

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Turpinot Lucavsalas atpūtas zonas labiekārtošanu, teritorijā pie bērnu rotaļu laukumiem šonedēļ iestādīti 70 augļu koki – dažādu šķirņu ābeles, bumbieres un ķirši.

"Rīgā arī šogad turpinām veidot patīkamāku vidi iedzīvotājiem, stādot kokus un  galvaspilsētu padarot zaļāku. Šajā pavasarī koku stādīšanu sākam Lucavsalā, atpūtas zonu  papildinot ar dažādiem augļu kokiem, kas ne vien veidos ainavu un sniegs ēnu karstajā laikā, bet arī pēc kāda laika noderēs augļu cienītājiem," norāda Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps.

Pērn lielāko daļa jauno koku pašvaldība stādīja ārpus centra, bet šogad īpaši pievērsīs uzmanību vēsturiskajam centram, atjaunojot kokus vietās, kur tie ir bijuši, kā arī plānojot jaunas koku vietas, skaidro Zeps.

'Koki pilsētvidē ir ļoti svarīgi - gan gaisa kvalitātes uzlabošanai, gan patvērumam no karstuma vasarās. Paldies Mājokļu un vides departamenta kolēģiem par plānošanu, organizēšanu, kā arī par radošumu, katru gadu nākot ar jaunām idejām. Paldies arī,  kvalificētiem un prasmīgiem speciālistiem no uzņēmuma "Rīgas meži" par sadarbību!” norādīja Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departamenta vadītājs Edijs Pelšs.

Ābeles, ķirši un bumbieres iestādītas Lucavsalas ziemeļu daļā pie bērnu rotaļu laukumiem, labajā pusē Salu tiltam, braucot no centra uz Pārdaugavu.

Lucavsalas atpūtas zona tika izveidota pirms vairāk nekā desmit gadiem. Tajā atrodas peldvieta un pašvaldības policijas glābšanas stacija, bērnu rotaļu laukumi, volejbola laukumi un trenažieri vingrošanai. Pērn blakus atpūtas zonai tika ierīkots arī lielākais suņu pastaigu laukums Rīgā.

Augļu kokus pēc Mājokļu un vides departamenta pasūtījuma iestādīja SIA "Rīgas meži".