foto: LETA
Aicina iesaistīties Rīgas Centrāltirgus nākotnes plānu apspriešanā
Rīgas Centrāltirgus.
Sabiedrība
2024. gada 15. aprīlis, 13:40

Aicina iesaistīties Rīgas Centrāltirgus nākotnes plānu apspriešanā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

SIA "Rīgas nami" un Rīgas Centrāltirgus telpiskās attīstības koncepcijas izstrādātājs SIA "Wealth.Investments" 18.aprīlī organizēs diskusiju par Rīgas Centrāltirgus nākotnes attīstības scenārijiem un iespējamo tirgus funkciju paplašināšanos, informēja SIA "Rīgas nami" sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Koncepcija tiek izstrādāta nākamajiem 10 gadiem, un tā ietver gan esošās situācijas izvērtējumu, gan ilgtermiņa attīstības plānu, mērķus un sasniedzamos rezultātus.

Veicot esošās situācijas izvērtējumu, nosakāma Rīgas Centrāltirgus kā tirgus loma pilsētā, analizējami Baltijas jūras reģiona valstu atbilstošāko tirgu attīstības virzieni, kā arī jāsniedz tirgus teritorijas telpiskais un funkcionālais izvērtējums - par apbūvi, tirdzniecības zonām, publisko ārtelpu, teritorijas labiekārtošanu un proporcionālo sadalījumu starp Centrāltirgus tirdzniecības, pakalpojumu, biroju, tūrisma un kultūras objekta funkciju.

Lai koncepcija būtu vispusīgi pamatota un atbilstu gan iedzīvotāju vēlmēm gan saimnieciskajam pamatojuma, piedāvāto attīstības scenāriju apspriešanā, izvērtēšanā un gala varianta izvēlē būtiska loma būšot Rīgas pašvaldībai, deputātiem un visiem ieinteresētajiem rīdziniekiem, kuri izstrādes gaitā aicināti izteikt savu viedokli un diskutēt par Rīgas Centrāltirgus attīstības piedāvājumu nākamajiem 10 gadiem. Diskusija noritēs Spīķeru ielā 3 plkst.14. 

Rīgas Centrāltirgus ir lielākais Eiropas tirgus, kura kopējā zemes platība ir 9,9 hektāri, bet no tās tirgus statuss ir noteikts teritorijai 6,7 hektāri platībā.  Tirgū ir pieci segti paviljoni: Piena, Gaļas, Zivju, Sakņu un Gastronomijas paviljoni. Tirdzniecības vietu kopskaits ir līdz 3000 vietām. Centrāltirgus apmeklētāju skaits dienā sasniedz 30 000 - 50 000 cilvēku.  Rīgas Centrāltirgus kopā ar Vecrīgu 1997.gadā ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.