Vācijā aptur grausta autobusu no Latvijas, ar ko pārvadāja bērnus un jaunietes uz koru festivālu
Skats, kas pavērās autobusa apakšā (foto: Vācijas ceļu policija)
112
2024. gada 8. aprīlis, 20:03

Vācijā aptur grausta autobusu no Latvijas, ar ko pārvadāja bērnus un jaunietes uz koru festivālu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Bojātas bremzes, salūzusi izpūtēja sistēma, sarūsējis rāmis — šāds skats pavēries Vācijas policistiem, apturot no Latvijas atbraukušo divstāvu autobusu ar 70 koristēm, kuras brauca uz koru festivālu Veimārā, vēsta Vācijas izdevums “mdr.de”.

Vācijas ceļu policija piektdien uz autoceļa A4 pie Hermsdorfas pilsētas apturēja autobusu, kas veda no 10 līdz 16 gadus vecās koristes no Rīgas uz starptautisko bērnu un jauniešu koru festivālu “StimmenKlangRaum” Veimārā.

Apskates gaitā tika konstatēts, ka bremžu un stūres sistēmas nav kārtībā, šasija ir sarūsējusi, savukārt izplūdes sistēma rada risku, ka toksiskie izgarojumi iekļūs autobusa salonā vai radīs ugunsgrēka risku. Pēc apskates autobusa turpmākā izmantošana pasažieru pārvadāšanai tika aizliegta.

Uz Veimāru jaunās koristes aizveda cita Tīringenes autobusu kompānija. Kaut gan ar vairāku stundu nokavēšanos, viņas sveikas un veselas nokļuva galamērķī pie uzņemošajām ģimenēm, paziņoja festivāla pārstāve Angelika Kranca.

Izdevums norāda, ka arī bez piespiedu aizkavēšanās meiteņu ceļojums uz festivāla norises vietu būtu bijis visilgākais no visiem dalībniekiem, braucienam ilgstot vairāk nekā 16 stundas.