foto: LETA
Dzelzceļa pārvadu Altonavas ielā atvērs ar ierobežojumiem
Viadukts pār dzelzceļu Altonavas ielā.
Sabiedrība
2024. gada 5. aprīlis, 16:59

Dzelzceļa pārvadu Altonavas ielā atvērs ar ierobežojumiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Dzelzceļa pārvads Altonavas ielā atvērs gājējiem un transportam svarā līdz 5 tonnām, Jauns.lv ziņoja Aira Ancāne, Rīgas pašvaldības Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore.

Kā vēstīja Ancāne, šodien tika veikta pirmā ekspertīze un tika pieņemts lēmums no plkst 18:00 atvērt šo pārvadu satiksmei. Sabiedriskais transports turpinās kursēt pa Liepājas ielu.

Jau ziņots, ka pašvaldība informēja, ka 1910. gadā būvētajam pārvadam pārbaudes laikā konstatēta iespējama bīstama deformācija. Ņemot vērā, ka pār tiltu ir ievērojama satiksmes plūsma, kursē arī autobusi un zem tilta esošais dzelzceļš rada papildu vibrācijas, nolemts pagaidām kustību pār tiltu slēgt līdz padziļinātai pārbaudei.

Rīgas pašvaldības Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore Aira Ancāne Jauns.lv apstiprināja, ka deformācija tika atklāta tilta ikdienas apsekošanā. Jomas eksperti jau strādā pie risinājuma, bet ir jāveic padziļināta ekspertīze, kuras secinājumi varētu būt zināmi trīs nedēļu laikā. Iespējamo tālāko scenāriju Ancāne nekomentēja, jo ir nepieciešama skaidrība par tilta stāvokli.

Par tālāko satiksmes pārvada ekspluatāciju lēmumu pieņems pēc padziļinātas ekspertīzes veikšanas, uzsver pašvaldība. Tilts atrodas plānotajā "Rail Baltica" trasē, kuras būvniecības laikā novecojušo pārvadu bija paredzēts nojaukt.