foto: Ekrānuzņēmums no LTV video
Krāpnieki "salauž" divu bērnu tēvu. Jānis stāsta, kā zaudējis pilnīgi visu naudu un iekļuvis kredītu jūgā
Krāpnieku nagos iekritušais Jānis.
Sabiedrība
2024. gada 4. aprīlis, 09:24

Krāpnieki "salauž" divu bērnu tēvu. Jānis stāsta, kā zaudējis pilnīgi visu naudu un iekļuvis kredītu jūgā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par kārtējo gadījumu, kad krāpnieki, uzdodoties par bankas un policijas darbiniekiem, kādam vīrietim izkrāpuši 12 000 eiro lielu naudas summu, vēsta LTV raidījums "Panorāma". 

Krāpnieki vīrietim iegalvoja, ka šī ir policijas operācija negodīgu bankas darbinieku atmaskošanai. Naudas nodošanas brīdis ir nofilmēts, jo pie ēkas atrodas novērošanas kameras, bet divu nedēļu laikā policijā šajā lietā nav nekādas virzības. Apkrāptā vīrieša juridiskais pārstāvis uzskata, ka policijas lēnās rīcības dēļ krāpnieki var brīvi turpināt darboties.

Vispirms Jāņa Rimševiča telefons iezvanījās 11. marta pēcpusdienā. Zvanītājs teica, ka esot no "Google" drošības dienesta. Jāņa telefons uzlauzts, no internetbankas notiekot darījumi, lai ieejot savā kontā un pārbaudot. Jānis atteicās. Pēc 20 minūtēm viņam zvanīja jau it kā no bankas, teica, ka piesaistīta arī Valsts policija. Tas bija brīdis, kad krāpnieki salauza Jāņa šaubas, vēsta "Lsm.lv"

Zvanītāji viņam ieskaidroja, ka no uzlauztā konta nauda jāizņem un jāieliek jaunā kontā. Jānis devās uz banku un izņēma visu savu naudu. Atdeva to krāpniekam. Šis mirklis ir nofilmēts, jo vietā, kur tas notika, ir novērošanas kameras. Doma par ierakstu meklēšanu ienāca prātā Jurim Močuļskim, zvērinātam advokātam, kura palīdzību Jānis lūdza. 

Iesniegumu policijā Jānis uzrakstīja 16. martā. Ir pagājis pusmēnesis. 

"Akmens policijas dārziņā! Divu nedēļu laikā neviens no Valsts policijas nav uzskatījis par vajadzīgu pēc kriminālprocesa uzsākšanas izņemt video novērošanas kameru ierakstus,” skaidro zvērināts advokāts Juris Močuļskis. 

Jānis zaudējis ne tikai naudas summu, bet uz viņa vārda, izmantojot Smart ID, paņemti arī vairāki patēriņa kredīti. Jānis ir vienīgais ģimenes apgādnieks, viens audzina divus bērnus, jo sieva mirusi no vēža. Nu zaudējis visus uzkrājumus, ar kuriem bija plānots aizvest bērnus ceļojumā.