foto: Bezvests.lv
Izskan divas versijas, kas Jaungada naktī notika ar bezvēsts pazudušo Lauri, kurš atrasts miris
Tā janvārī meklēja Lauri.
112
2024. gada 3. aprīlis, 08:08

Izskan divas versijas, kas Jaungada naktī notika ar bezvēsts pazudušo Lauri, kurš atrasts miris

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Otrdien no Valsts policijas saņemta bēdīga ziņa - atrasts pēc Jaunā gada svinībām pazudušais Lauris Zaube. Jaunieša līķis izcelts no upes dažus kilometrus no viņa pēdējās zināmās atrašanās vietas.

Gada pirmajā dienā no Straupciema pienāca ziņa, ka pēc Jaunā gada svinībām pazudis 23 gadus vecais Lauris Zaube.

Tuvinieku cerība bija uz kādu cilvēku, kurš varētu būt piebraucis ar automašīnu un Lauri kaut kur aizvedis, tomēr līdz šai dienai par to nekāda informācija netika saņemta. 2. aprīlī Valsts policijas amatpersonas apstiprināja, ka diemžēl piepildījies vistraģiskākais scenārijs -  jaunā puiša mirstīgās atliekas 26. martā netālu no Spuņciema izceltas no Lielupes.

Kriminālprocesa ietvaros ir nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze, taču šobrīd nav nekādu pazīmju, ka pret jaunieti būtu izdarīts kriminālnoziegums.

To, ka Lauris ūdenī varēja nonākt nezināmu apstākļu dēļ, toreiz ņēmuši vērā arī radinieki, kas izsekojuši Laura telefona signālu un vēlāk devuši norādījumu ūdenslīdējiem pārmeklēt grāvi netālu no Lielupes, vēsta raidījums "Degpunktā".

Tad arī pastāvēja neoficiāla versija, ka Laura josta it kā atrasta pavisam citā pusē, tālu no pēdējā telefona signāla vietas. Tika pieļauta arī nozieguma versija.

Vēlāk parādījās ziņa, ka Lauris pazīstams ar kādu noziedznieku, kurš kaut kāda iemesla dēļ ieguldījis prāvu naudas summu Laura fiktīvu bēru organizēšanā Anglijā. Šīs rīcības iemeslus pētījusi gan vietējā, gan Lielbritānijas policija, taču publiska atzinuma pagaidām nav.

Šobrīd vienīgie secinājumi, ko var izdarīt, ir šādi: jaunā gada svinību laikā Lauris atstāja virsdrēbes viesu namā, brīvprātīgi vai piespiedu kārtā devās uz upi, iekāpa tur ūdenī un straume viņa līķi aiznesa deviņus kilometrus uz Spuņciemu. Cita versija ir tāda, ka Lauris ielēcis ūdenī vai kaut kā tajā iekļuvis jau Spuņciema krastā, bet pirms tam telefonu izmetis upē pie Straupciema.