Novadu ziņas
2024. gada 2. aprīlis, 14:25

Durbes jūras ērgļa tēviņš beidzot ticis pie oficiāla vārda

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Balsošana par Durbes ligzdas jaunā tēviņa H-492 vārdu ir noslēgusies, un nu ērglis, ko iedzīvotāji līdz šim dēvēja par H kungu ir ticis pie oficiāla vārda.

Durbes ērgļu ligzdā mītošā mātīte ir jau mums labi pazīstamā un pieredzējusī Milda, taču tēviņš šogad ir jauns - tas ir 2017. gadā Liepājas pusē gredzenots jūras ērglis, kuram šī varētu būt pirmā ligzdošana. Līdz šim ērģlu tēviņu skatītāji dēvējuši par H kungu, jo viņa gredzena numurs ir H-492. 

Tomēr pēc plašām apspriedēm Latvijas Dabas fonds (LFD) nolēma ligzdas jaupienācējam piešķirt oficiālu vārdu, tādēļ aicināja tiešraižu vērotājus iesūtīt savus variantus ērgļa tēviņa vārdam. 28. martā iesūtītie varianti tika apkopoti un nodoti balsošanai, bet 2. aprīlī ar 556 balsīm un Latvijas Dabas fonda žūrijas atbalstu konkursā uzvarēja vārds Hugo!

Latvijas Dabas fonda nodrošinātajā tiešraidē no jūras ērgļu ligzdas Durbē jau izdēta divas olas. Nu, kad jaunajam tēviņam ir dots oficiāls vārds, atliek tikai novēlēt izturību abiem jūras ērgļiem perēšanā!