foto: Edijs Pālens/LETA
Bijušais politiķis Repše: kodolkarš pasaulei nedraud
Latvijas Bankas eksprezidents Einārs Repše.
Viedokļi
2024. gada 3. aprīlis, 05:57

Bijušais politiķis Repše: kodolkarš pasaulei nedraud

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Rietumi mostas ilgi, bet, kad "iešūposies", protams, ar Putina režīmu tiks galā, kā savulaik tika galā ar Hitleru, Latvijas Radio 4 raidījumā "Atvērtā saruna" paziņoja Latvijas Bankas eksprezidents, bijušais premjerministrs, kādreizējais aizsardzības un finanšu ministrs Einars Repše. Viņš uzskata, ka kodolbriesmas pasaulei nedraud - "bailīgais Putins neriskēs ar savu dzīvību".

"Visi saprot, ka kodolkarš ir neuzvarams – burtiskā nozīmē tas nozīmē pasaules galu. Kodolieroči ir ļoti rūpīgi izsekojami un, es domāju, ka Krieviju ir nopietni brīdinājuši, ka jebkurš mēģinājums izmantot kodolieročus saskarsies ar tūlītēju, spēcīgu Rietumu atbildi - iespējams, arī ne kodolieročiem."

Krievija tiks uzreiz iznīcināta - to var izdarīt arī bez kodolieročiem, paziņoja Repše, uzsverot, ka tā pielietošana iznīcinās arī pašu Putinu "lai kurā bunkurā viņš neslēptos", vēsta portāls "Rus.lsm.lv".

"Un viņš, protams, to saprot. Kā jebkurš nekaunīgs un bailīgs diktators ar savu dzīvību neriskēs. Kodolkarš mums nedraud," paziņoja ekspolitiķis.

27. martā, tiekoties militārpersonām vienā no Krievijas pilsētām, Putins paziņoja, ka Maskava negrasās karot ar NATO, jo ASV militārā bloka vadītāji aizsardzībai tērē daudz vairāk nekā Krievija. "Mums nav nekādu agresīvu nodomu attiecībā uz šīm valstīm. Mēs arī Ukrainā nekad neko nedarītu, ja tur valsts neizdarītu apvērsumu un pēc tam nesāktu karadarbību Donbasā," sacīja Krievijas vadītājs.

Viņš atgādināja, ka ASV militārais budžets 2022. gadā bija aptuveni 811 miljardi dolāru, bet Krievijai - 72 miljardi. "Un mēs ko, ar šo attiecību domājot, taisāmies karot ar NATO, vai? Nu, tie ir murgi," norādīja Putins.

Pirms nepilnām divām nedēļām, 17. martā, Putins pieļāva, ka Krievija varētu saskarties ar NATO pilna mēroga konfliktā.