foto: LETA
Reģionālajos autobusos 30 dienu biļetes plānots ieviest līdz šā gada 1.jūnijam
Rīgas Starptautiskā autoosta.
Novadu ziņas
2024. gada 28. marts, 16:37

Reģionālajos autobusos 30 dienu biļetes plānots ieviest līdz šā gada 1.jūnijam

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Sabiedriskā transporta padome trešdien, 27.martā, nolēma papildināt pērn decembrī pieņemto lēmumu par braukšanas maksu un biļešu veidu izmaiņām reģionālās nozīmes dotētajos maršrutos. Attiecīgi plānots, ka pasažieru pārvadājumos ar reģionālajiem autobusiem laika biļete 30 dienām pilnā apmērā jāievieš līdz 2024.gada 1.jūnijam.

Tāpat saistībā ar jauno reģionālo sabiedriskā transporta biļešu un tarifu sistēmas ieviešanu no 1.aprīļa padome precizēja lēmumu par biļetēm, kas iegādātas iepriekšpārdošanā autoostās vai dzelzceļa kasēs un lietotnē, un ir derīgas pēc 1.aprīļa.

Attiecīgi padome nolēma, ka šīm biļetēm var tik piemērots iepriekš spēkā esošais tarifs, bet ne ilgāk kā līdz 2024.gada 10.aprīlim. Savukārt, iegādājoties abonementa biļeti līdz 2024.gada 1.aprīlim, piemēros spēkā esošo abonementa biļetes veidu.

Tāpat padome sēdē apstiprināja izmaiņas reģionālo autobusu maršrutā Ādaži-Carnikava, kā arī maršrutā Rīga-Bauska. Informāciju par konkrētiem datumiem izmaiņu ieviešanā reģionālo autobusu maršrutu izpildē publiskos pēc saskaņošanas ar partneriem, tostarp pašvaldībām, plānošanas reģioniem un pārvadātājiem.

Vienlaikus sēdē diskutēja par jaunu bezmaksas maršrutu ieviešanas nepieciešamību sabiedriskā transporta maršrutu tīklā un esošo bezmaksas reisu analīzes rezultātiem. Sabiedriskā transporta padome uzdeva Autotransporta direkcijai (ATD) uz nākamo jūlija sēdi iesniegt priekšlikumus par bezmaksas maršrutu turpmāku noteikšanu par maksas maršrutiem, vienlaikus veicot potenciālo pasažieru skaita pieauguma analīzi vai priekšlikumus par turpmāku bezmaksas reisu noteikšanas lietderību.

Savukārt, prognozējot reģionālā sabiedriskā transporta maršrutu tīkla apjomu 2025.gadam, padome uzdeva ATD līdz šī gada jūlija sēdei sagatavot detalizētāku pasākumu plānu maršrutu tīkla izmaiņām 2025.gadam un to ietekmi uz valsts budžeta finansējumu, balstoties uz sabiedriskā transporta pakalpojumu līgumos paredzētajiem nosacījumiem.

Jau ziņots, ka pērn decembrī Sabiedriskā transporta padome apstiprināja jaunu reģionālā sabiedriskā transporta biļešu un tarifu sistēmu, kura stāsies spēkā pakāpeniski no šī gada 1.aprīļa līdz pat 2025.gada vidum.

Autotransporta direkcija iepriekš informēja, ka no pirmā aprīļa vilcienos būs vienreizējās vienas, trīs, piecu un 30 dienu biļetes, bet reģionālajos autobusos - vienreizējās biļetes un esošās mēneša biļetes. Savukārt, kad vilciena un autobusu pārvadājumos vienādos visus biļešu veidus, ieviesīs arī desmit un 20 braucienu biļetes.