foto: LETA
 Jelgavas novada domes darbiniece apsūdz Lasmani bosingā
Madars Lasmanis.
Sabiedrība
2024. gada 22. marts, 15:32

Jelgavas novada domes darbiniece apsūdz Lasmani bosingā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Tiesībsarga birojā ir ierosināta pārbaudes lieta pret Jelgavas novada domes priekšsēdētāju Madaru Lasmani (NA) par iespējamu bosingu.

Pārbaudes lieta ierosināta pēc viena birojā saņemta iesnieguma, kuru iesniegusi kāda Jelgavas novada domes darbiniece. Iesniegums par iespējamu bosingu no domes priekšsēdētāja puses saņemts pērn. Provizoriski pārbaudes lieta ar atzinumu noslēgsies aprīļa izskaņā.

Plašākus komentārus Tiesībsarga birojs varēs sniegt pēc pārbaudes lietas noslēguma.

Jauns.lv jau vēstīja, ka aizvadītajā dienā šokējoša notikuma epicentrā iekūlies Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis - video kadros iemūžināts kā politiķis 13. marta domes sēdes laikā tiešsaistē meņģējas. Kā norādījis latviešu politiķis Jānis Vinters, Lasmanis aiztiek nezināmas sievietes intīmās vietas un tad vēl paosta.

Atsevišķi Jelgavas novada pašvaldības politiķi un amatpersonas prasa vērtēt domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) rīcību,  savukārt Lasmanis rosina atbrīvot no amata pašvaldības izpilddirektori Līgu Lonerti. 

Lonerte uzskata, ka Lasmaņa izplatītais paziņojums, ka rosinās Lonerti atbrīvot no amata, ir reakcija uz izpilddirektores un domes deputātu aicinājumu vērtēt viņa neētisko uzvedību kādā domes komisijas sēdē.