foto: LETA
JVLMA skandāls: Kozlovskis izmeklēšanā sola vislielāko rūpību
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
Sabiedrība
2024. gada 15. marts, 10:25

JVLMA skandāls: Kozlovskis izmeklēšanā sola vislielāko rūpību

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Kriminālprocesu par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzēju iespējamu seksuālu uzmākšanos studentēm Valsts policija izmeklēs ar maksimālu rūpību, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" solīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Viņš aicināja aizskartās sievietes nebaidīties ziņot policijai par piedzīvotajiem pāridarījumiem, jo tikai cietušo maksimāla sadarbība ar izmeklēšanas iestādēm ļaus kriminālprocesu izmeklēt ātri un efektīvi. Ministrs uzsvēra, ka studentēm tiks garantēta pilnīga anonimitāte.

Kozlovskis atzina, ka pēdējā laikā ar seksuālu vardarbību saistītu noziegumu kļūst arvien vairāk, un arvien vairāk tādu arī izdodas atklāt. Viņš piebilda, ka policijai ir augsta izpratne par šāda veida noziegumu sensitivitāti. "Varu apliecināt, ka tie tiks izmeklēti ar vislielāko rūpību," solīja ministrs.

Kā ziņots, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) ir saņēmusi jaunus iesniegumus par iespējamu tās pasniedzēju seksuālu uzmākšanos studentēm, ceturtdienas vakarā vēstīja LTV raidījums "Panorāma". Līdz šim disciplinārsods piemērots vienam pasniedzējam un vairākas amata pozīcijas ir zaudētas. Vēl viens pasniedzējs atstādināts bez iespējām sazināties ar studentiem. 

Likumsargi aicina atsaukties visus cietušos un lieciniekus, rakstot uz e-pasta adresi "onssnap@vp.gov.lv" vai darba laikā zvanīt uz 67 075 517, 67 075 211. Policija garantē anonimitāti jebkuram, kurš spēs sniegt noderīgu informāciju izmeklēšanā.