Demonstranti pie Saeimas atnesuši dzīvnieku līķus

Ceturtdien, 14. martā, pie Saeimas notika pikets pret bezatbildīgu mājas dzīvnieku pavairošanu. Tā laikā demonstranti izrādīja arī vairākus koka zārkus, ...

gallery icon
Sabiedrība
2024. gada 14. marts, 14:50

FOTO: demonstranti pie Saeimas atnesuši dzīvnieku līķus. PVD sola situāciju izvērtēt

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien, 14. martā, pie Saeimas notika pikets pret bezatbildīgu mājas dzīvnieku pavairošanu. Tā laikā demonstranti izrādīja arī vairākus koka zārkus, kuros atradās suņu un kaķu mirstīgās atliekas.

"Dzīvnieku policijas" pārstāvji norāda, ka piketa mērķis bija aicināt Saeimu veikt grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, ieviešot tajā punktu par visu mīļdzīvnieku audzētāju kontroli. Demonstranti norādīja, ka tas palīdzētu valstiskā līmenī risināt dzīvnieku pārprodukcijas cēloni un nodrošinātu humānu attieksmi pret istabas dzīvniekiem.

Piketētāji aicināja politikas veidotājus noteikt dzīvnieku pavairotājiem pietuvinātas prasības tām, kādas tiek piemērotas, piemēram, uzraudzībai dzīvnieku patversmēs, kur saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem dzīvnieku aprite tiek stingri kontrolēta un uzraudzīta.

Lai gan daudzi dzīvnieku draugi atbalstījuši piketētāju izteiktās idejas, veids kā šīs prasības tika pieteiktas sarugtināja ne vienu vien iedzīvotāju – piketa laikā demonstranti apskatei bija izlikuši vairākus koka zārkus, kuros atradās suņu un kaķu mirstīgās atliekas.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) vēsta, ka par šo notikumu jau sazinājies ar Valsts policiju, kura tuvākajā laikā iesniegs materiālus dienestam izvērtēšanai. Dienestā uzsver, ka dzīvniekam pēc tā nāves ir jātiek pienācīgi vai nu apbedītam, vai kremētam. Dzīvnieku līķu vadāšana pa pilsētu un publiska izrādīšana PVD ieskatā ir nepieņemama.

Piketu saistībā ar grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā biedrība "Dzīvnieku policija"  organizācija rīkoja jau trešo reizi. Pirmais protests notika pērn septembrī, otrais - decembrī.

Grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā trešajā lasījumā Saeimas sēdē izskatīja 14. martā.