112
2024. gada 14. marts, 12:12

VIDEO: aizturēts ilgi meklēts “BMW X5” zaglis, kurš teju gadu bēguļoja no policijas

Jauns.lv

Pēc vairāk nekā gadu ilgas tvarstīšanas, Valsts policija notvērusi kādu 1986. gadā dzimušu vīrieti, kurš pērnā gada janvārī piesavinājās 23 tūkstošu eiro vērtu “BMW” markas spēkratu.

Aizvadītā gada 14. janvārī Valsts policija izsekoja kādu vīrieti, kurš tika turēts aizdomās par smalkas “BMW” automašīnas zādzību. Sekojot garnadzim, amatpersonas nonāca kādas privātmājas teritorijā Ķekavas novadā, kur ne vien uzgāja nozagto spēkratu, bet arī sešu citu nozagtu automašīnu detaļu.

Turpat īpašumā tika atrastas un atsavinātas 154 šaujamieroču munīcijas vienības un 112 litri nelikumīga alkohola.

Tonakt automašīnas zaglim no likumsargiem izdevās aizbēgt, taču aizdomās par līdzdalību noziegumā policisti privātmājas teritorijā aizturēja teritorijas īpašnieku, kurš atzinās, ka piekritis savā teritorijā slept nozagto spēkratu.

Pēc “veiksmīgās izbēgšanas” no likumsargiem, garnadzis izbrauca no valsts un gandrīz gadu no likumsargiem bēguļoja, līdz šī gada 7. martā beidzot Salaspilī tika notverts un ievietots apcietinājumā.

Aizturētais ir dzimis 1986. gadā, un jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par spēkratu zādzību.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par transportlīdzekļa zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Šajā kriminālprocesā par aizdomās turētajiem atzīti abi minētie vīrieši.