Latvijā tiek atzīmēts 8. marts

Šogad 8. martā pasaule 111. reizi atzīmē Starptautisko sieviešu dienu, kas ir ne tikai sieviešu sveikšana ar sarkanām tulpēm, bet ...

gallery icon
Sabiedrība
2024. gada 8. marts, 12:30

FOTO: Latvijas kungi 8. martā iepriecina daiļo dzimumu ar krāšņiem ziediem

Jauns.lv

Spītējot drēgniem laikapstākļiem, Latvijas kungi jau no agras rīta stundas drūzmējās Rīgas Centrāltirgū un puķu tirdziņos, lai 8. martā jeb Starptautiskajā sieviešu dienā iepriecinātu daiļo dzimumu ar krāšņiem ziediem.

"Lai šī diena ir piepildīta ar pavasara smaržu, saules siltumu un ziedu burvību!" vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

"Valsts policijas dienestā strādā 2233 sievietes (46,8%).  Paldies par Jūsu darbu un ieguldījumu Latvijas valsts iekšējās drošības stiprināšanā," daiļo dzimumu Starptautiskajā sieviešu dienā sveic Valsts policija.

Dāmas svētkos sveiz arī basketbola komandas "Rīgas Zeļļi" sportisti.

Savukārt, Ārlietu ministrija šajos svētkos īpaši uzsver sieviešu lomu sabiedrībai nozīmīgās jomās - diplomātijā, politikā, drošībā un akadēmiskajā vidē.

Šogad 8. martā pasaule jau 111. reizi atzīmē Starptautisko sieviešu dienu, kas ir ne tikai sieviešu sveikšana ar sarkanām tulpēm, bet arī iespēja atgādināt par sieviešu tiesībām uz taisnīgumu gan vienlīdzīgas darba samaksas, gan citās jomās.

8. marta svarīgākais un sākotnējais mērķis - panākt pilnīgu dzimumu līdztiesību visām pasaules sievietēm - joprojām nav piepildīts. Sievietes visā pasaulē joprojām par savu darbu saņem mazāku atalgojumu nekā vīrieši. Gan politikā, gan biznesā sieviešu ir aizvien mazāk. Statistika liecina, ka visā pasaulē arī sieviešu izglītība un veselība ir sliktākā līmenī nekā vīriešiem. Turklāt sievietes statistiski vairāk cieš no vardarbības.