foto: Lita Millere/LETA
Valsts policija Rīgā veikusi plašus reidus - atrasts starptautiskā meklēšanā izsludināts vīrietis un pārbaudītas spēļu zālēs
Valsts policija plašus reidus plāno veikt arī turpmāk.
112
2024. gada 8. marts, 10:53

Valsts policija Rīgā veikusi plašus reidus - atrasts starptautiskā meklēšanā izsludināts vīrietis un pārbaudītas spēļu zālēs

Jauns.lv

Naktī uz ceturtdienu Valsts policija veikusi plašus reidus Rīgas Centrālās stacijas apkaimē un Ķengaragā. Pārbaudes tika veiktas gan spēļu zālēs, gan tirdzniecības centros un to apkārtnē.

Reida laikā tika konstatētas četras meklēšanā izsludinātas personas. Viena no viņām bija reģistrēta kā bezvēsts pazudusi, bet vēl trīs personas bija izsludinātas meklēšanā ar mērķi noskaidrot faktisko dzīvesvietu. Papildus tam tika konstatēts viens vīrietis, kurš bija izsludināts starptautiskā meklēšanā ar mērķi noskaidrot viņa faktisko dzīvesvietas adresi.

Tāpat tika konstatētas četras personas, kas nav deklarējušas dzīvesvietu, par to uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi un piemērots sods. Vēl viens administratīvā pārkāpuma process ar soda piemērošanu uzsākts, jo kāds vīrietis glabāja cigaretes ar Balkrievijas akcīzes markām. Bet viena persona saukta pie atbildības par alkohola lietošanu publiskā vietā.

Stacijas laukumā, pārbaudot kādu vīrieti, tika konstatēts, ka pie viņa atrodas neliels daudzums marihuānas. Vīrietis tika aizturēts un saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Papildus tam Rīgā, Latgales ielā, pretī ēkai nr. 240 tika aizturēts 2003. gadā dzimis automašīnas vadītājs, kurš bija izraisījis ceļu satiksmes negadījumu, bojājot margas, apgaismojuma stabu, kā rezultātā bija bloķēta tramvaja kustība. Minētajam autovadītājam tika konstatēta alkohola koncentrācija izelpā 0,69 promiles.

Līdzīgas pārbaudes ielu noziedzības apkarošanai dažādos Rīgas mikrorajonos tiks rīkotas arī turpmāk.