foto: LETA
Rinkēvičs: civilās aizsardzības jautājumus sen vairs nevaram atlikt uz vēlāku laiku
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicināja pašvaldības būt aktīvām, lai piesaistītu vairāk investīcijas un veicinātu ekonomisko attīstību Latvijas reģionos.
Politika
2024. gada 6. marts, 17:55

Rinkēvičs: civilās aizsardzības jautājumus sen vairs nevaram atlikt uz vēlāku laiku

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nākamo gadu laikā nozīmīga prioritāte būs drošība, uzsvēris Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš trešdien Rīgas pilī tikās ar Latvijas pašvaldību pārstāvjiem un Latvijas Pašvaldību savienību.

Kā informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, tikšanās laikā Rinkēvičs ar pašvaldību pārstāvjiem pārrunāja finansēšanas, infrastruktūras, uzņēmējdarbības, skolu tīkla, kā arī drošības jautājumus.

Uzrunājot Latvijas pašvaldības, Valsts prezidents uzsvēra, ka nākamo gadu laikā nozīmīga prioritāte būs drošība. Viņš aicināja visus iesaistītos strādāt pie civilās aizsardzības jautājumiem un civilmilitārās sadarbības. Prezidenta ieskatā ir būtiski, ka civilās aizsardzības sistēma tiek ne tikai plānota, bet arī pārbaudīta un uzlabota.

Puses pārrunāja arī izaicinājumus, ar kuriem saskaras pašvaldības, īstenojot dažādas pārmaiņas. Rinkēvičs norādīja, ka jaunu funkciju uzdošana pašvaldībām bez papildu finansējuma nav atbalstāma un ienlaikus aicināja pašvaldības būt aktīvām, lai piesaistītu vairāk investīcijas un veicinātu ekonomisko attīstību Latvijas reģionos.