foto: Publicitātes foto
"Latvijas pasts" atklāj pirmos pakomātus ar vēstuļu kastītēm
Patlaban vairākās vietās ir jau ieviesti zilās krāsas pakomāti ar specializētu vēstuļu kastītes nodalījumu.
Sabiedrība
2024. gada 6. marts, 17:27

"Latvijas pasts" atklāj pirmos pakomātus ar vēstuļu kastītēm

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vēstuļu kastītes funkcionalitāti plānots ieviest visos āra pakomātos līdz šā gada vasaras beigām.

Integrētā pastkastes funkcija dažādo pakalpojumu saņemšanas iespējas. Tā ļauj iedzīvotājiem nosūtīt vēstules pakomātos līdztekus pakām. Ieviestais risinājums padara ērtāku tradicionālās korespondences sūtīšanu, kas privātpersonām un uzņēmumiem ir pieejama jebkurā diennakts laikā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Pirmie zilās krāsas pakomāti ar specializētu vēstuļu kastītes nodalījumu ir atrodami vairākās pilsētās: Jelgavā, Dobeles šosejā 45A, Pāvilostā, Dzintaru ielā 69, un Rīgā, Krasta ielā 40 un Latgales ielā 414.

Vēstules nosūtīšanas maksa ir atkarīga no izvēlētā sūtījuma veida, svara un galamērķa. Vienkāršiem sūtījumiem Latvijas teritorijā svara kategorijā līdz 20 gramiem nepieciešams iegādāties pastmarku 1,65 eiro nominālvērtībā. Pastmarkas iespējams iegādāties pasta nodaļās, Latvijas Pasta e-veikalā, "Narvesen" kioskos, kā arī "Jānis Roze" un "Latvijas Grāmata" grāmatnīcās visā Latvijā.

Par VAS "Latvijas Pasts"

"Latvijas Pasts" sniedz visplašāko pasta pakalpojumu klāstu visā Latvijā vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietās. Uzņēmums nodrošina universālā pasta, komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības, pakomātu un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 2300 darbinieku.