Novadu ziņas
2024. gada 6. marts, 19:46

Aināram Ančevskim ceļš uz mājām kā pa vecmāmiņas pīrāgu mīklu: autovadītāji sašutuši par grants ceļu stāvokli

Jauns.lv

Ik gadu pavasarī Bauskas novads kliedz visskaļāk – lauku ceļi te ir briesmīgā stāvoklī, taču atbildīgie nerīkojas. Raidījums “360TV ZIŅneši” devās raudzīt, kāds ir grants ceļa stāvoklis uz autoceļa P88 Bauska-Linde, kur satika arī aktieri Aināru Ančevski.

Izrādās, ka šajā pusē bez striķa un gumijas zābakiem neiztikt. “Cienījamais mākslinieks te dzīvo un katru dienu ar lūgšanām lūdzu, lai nebūtu lietutiņš,” par ceļa stāvokli joko aktieris Ainārs Ančevskis. Viņam pat nācies savu auto vest uz servisu, jo tas ticis pamatīgi sabojāts uz atkušņa izkausētā ceļa. Vecmāmiņas pīrāgu mīkla, nekā savādāk šo posmu nosaukt. Ja vēl gadās pretī braucošs auto, tad iestigšana garantēta.

Arī Lindai Dagai uz darbu un mājām ikdienā jābrauc pa šo ceļu: “Kad beidzas šī sezona, tad visa ritošā daļa ir jāmaina. Vienmēr aizdomājos, par ko es maksāju ceļa nodokli. Atlaides mums nav!” Tamdēļ Linda atradusi apvedceļus cauri mežam. Patiesībā traki, ja meža takas ir labākas par valsts ceļiem. “Kas notiktu, ja būtu nepieciešama ātrā palīdzība vai ugunsdzēsēji? Zinot, ka kaimiņos ir arī veci cilvēki un pašai mazi bērni. Kas notiks, ja būs nelaime, nav ne jausmas.”

Ko saka citi apkārtnes iedzīvotāji un vai no valsts maz var gaidīt palīdzību, skaties video.