Valsts policija aizturējusi narkodīleri, 2024. gads

Valsts policija 13. februārī Maskavas forštatē aizturējusi kādu 1982. gadā dzimušu vīrieti, kurš vairākos dzīvokļos glabājis lielu apjomu narkotiku, skaidras ...

gallery icon
112
2024. gada 3. marts, 17:19

FOTO: Valsts policija Rīgā aizturējusi kādu narkodīleri

Jauns.lv

Valsts policija Maskavas forštatē aizturējusi kādu 1982. gadā dzimušu vīrieti, kurš vairākos dzīvokļos glabājis lielu apjomu narkotiku, skaidru naudu un šaumjamieročus.

Aizvadītajā mēnesī, 13. februārī, Valsts policija veica kratīšanu kādas personas dzīvesvietā un citās ar viņu saistītās adresēs. Vērienīgās operācijas laikā vīrietim tika atsavināts apjomīgs daudzums narkotisko vielu -  3,5 kilogrami amfetamīna, 400 grami marihuānas, 40 grami kokaīna un 1300 subatex tablešu.

Tāpat narkodīlerim uz nenoteiktu laiku tika konfiscētas divas automašīnas, skaidra nauda 1500 eiro vērtībā un trīs šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti.

Patlaban aizdomās turētais atrodas apcietinājumā, un šobrīd turpinās aktīvs darbs kriminālprocesā. Amatpersonas vēsta, ka narkodīleris jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura darbībām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253./1 panta trešās daļas, proti, par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja tas izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā. 

Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.