foto: Edijs Pālens/LETA
Jānis Vaivods atstādināts no darba Rīgas Ārtelpas un mobilitātes departamentā
Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktors Jānis Vaivods atstādināts no amata pienākumu veikšanas.
Sabiedrība
2024. gada 28. februāris, 13:38

Jānis Vaivods atstādināts no darba Rīgas Ārtelpas un mobilitātes departamentā

Jauns.lv

Rīgas pašvaldība paziņojusi, ka kukuļdošanā apsūdzētais Jānis Vaivods Ārtelpas un mobilitātes departamenta (ĀMD) direktora amatā atjaunots netiks.

Rīgas pašvaldība jau pirmdien, 26. februārī, pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās kratīšanas Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamentā par departamenta pienākumu izpildītāju iecēla ĀMD Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes vadītāju Rudīti Reveliņu.

Lai gan Rīgas dome norāda, ka pret Vaivodu vērstās apsūdzības kukuļdošanā nav saistītas ar viņa darba pienākumu veikšanu ĀMD, un KNAB nav noteicis viņam ierobežojumus attiecībā uz darbu Rīgas pašvaldībā, Rīgas dome viņu no amata ir atbrīvojusi.

"Rīgas domē un tās padotības iestādēs strādā kopā apmēram 27 tūkstoši cilvēku un katram jāspēj atbildēt par savām individuālām rīcībām", norāda Rīgas domes priekšsēdētājas  Vilnis Ķirsis.

Jau ziņots, ka trešdien, 28. februārī, KNAB uzsākusi pirmstiesas izmeklēšanu par Jāņa Vaivoda iespējamu kukuļdošanu lielā apmērā. KNAB pārbauda ziņas, ka Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, iespējams, izteicis kukuļa lielā apmērā piedāvājumu citai valsts amatpersonai, lai tā izmantotu savu dienesta stāvokli un pieņemtu labvēlīgu lēmumu kukuļa piedāvātāja interesēs.