foto: Evija Trifanova/LETA
Kādai skrējējai Zaķusalā uzmācies maniaks; Valsts policija skaidro situāciju
Liene apgalvo, ka Zaķusalā viņu ar “BMW” markas auto izsekojis kāds maniaks, kurš pie stūres pašapmierinājies.
112
2024. gada 20. februāris, 23:28

Kādai skrējējai Zaķusalā uzmācies maniaks; Valsts policija skaidro situāciju

Jauns.lv

Kāda Latvijas iedzīvotāja mikroblogošanas vietnē “X” dalījusies ar šausminošu pieredzi – skrējiena laikā Zaķusalā viņu ar “BMW” markas auto izsekojis kāds maniaks, kurš pie stūres pašapmierinājies.

“Šodien biju skriet. Mans maršruts bija pārskriet dažas reizes pāri Salu tiltam. Izskrēju uz Zaķusalu. Tur patiesībā atradās daudz cilvēku, kas veda pastaigāties suņus,” vēsta satrauktā Liene.

“Paskrēju garām vecai “BMW” automašīnai, kurai vaļā bija vadītāja durvis. Ieraudzīju pliku cisku un kustīgu roku. Skrēju tālāk un pa ceļa otru pusi atpakaļ. Nebiju tikusi pat 100 metru attālumā, kad viņš man brauca garām un māja ar roku, aicinot tuvoties. Viņš bremzēja, tad aizbrauca tālāk un centās man nogriezt ceļu. Es pārskrēju ielai otrā pusē, bet viņš atkal grieza automašīnu uz otru pusi.”

“Zem Salu tilta man izdevās no viņa atrauties, bet bailes bija lielas, jo nezināju, kur viņš uzpeldēs. Policijai iesniegumu uzrakstīšu. Trīcu vēl šobrīd šo rakstot,” ar savu šausminošo pieredzi dalās Liene.

Sieviete apgalvo, ka ziņojumu policijā ir iesniegusi, bet viņas ieraksts satricinājis daudzus Latvijas iedzīvotājus – dažas sievietes paudušas, ka šo maršrutu skriešanai vairs neizmantos, bet citi iedzīvotāji pauduši, ka turpmāk līdzi nēsās pašaizsardzības līdzekļus.

Valsts policija (VP) vēsta, ka notikušā apstākļi ir tikuši skaidroti – tika izpētīti videoieraksti, kuros amatpersonas “BMW” markas auto nekostatēja. Tāpat VP vēsta, ka nav konstatējuši citus apstākļus vai darbības, ko minējusi iesniedzēja, un kas liecinātu par noziedzīgu nodarījumu. Tādēļ tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu pēc krimināllikuma 377. panta 1. punkta.