Grāmatas "Ābrams Kleckins laikabiedru atmiņās" atvēršanas svētki

Muzejā "Ebreji Latvijā 15. februārī notika grāmatas grāmatas "Ābrams Kleckins laikabiedru atmiņās" atvēršanas svētki, kas pulcēja daudzus žurnālista, Latvijas Universitātes ...

gallery icon
Sabiedrība
2024. gada 15. februāris, 23:17

FOTO: Ābrama Kleckina laikabiedri pulcējas uz viņam veltītas grāmatas atklāšanas svētkiem

Jauns.lv

Muzejā "Ebreji Latvijā šodien, 15. februārī, notika grāmatas grāmatas "Ābrams Kleckins laikabiedru atmiņās" atvēršanas svētki, kas pulcēja daudzus žurnālista, Latvijas Universitātes pasniedzēja, kino zinātnieka un sabiedriskā darbinieka laika un domubiedrus.

Viņu vidū Atmodas laika līderis Dainis Īvāns, politologs Juris Rozenvalds, Jānis Šipkēvics un citi.

Izdotās grāmata “Ābrams Kleckins laikabiedru atmiņās” tapusi par godu viņa 90. gadu jubilejai, un ir kā interviju un atmiņu apkopojums, atspoguļojot daudzpusību Kleckina dzīvē un darbā: kino, žurnālistika, pasniedzēja un administratīvais darbs, Atmodas kustība un Latvijas Tautas fronte, iesaiste ebreju kopienas darbībā.

Grāmatas idejiskie autori ir bijušais Augstākās padomes Preses centra vadītājs, biedrības “Latvijas Mediju ētikas padome” loceklis, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA” pasniedzējs Aleksandrs Mirļins, sabiedrisko attiecību speciālists Kristians Rozenvalds un apgāda “Jumava” vadītājs Juris Visockis.