Latvijas Mākslas akadēmijas keramiķu izstādes nenotikusī atklāšana

Šodien, 15. Februārī, Rīgas Sv. Pētera baznīcā bija izziņota Latvijas Mākslas akadēmijas keramiķu un jauno mākslas zinātnieku izstādes atklāšanu "No zemes ...

gallery icon
Kultūra
2024. gada 15. februāris, 21:14

FOTO: keramikas cienītāji saskumuši - Latvijas Mākslas akadēmijas keramiķu izstādes atklāšana, kura nenotika

Jauns.lv

Šodien, 15. Februārī, Rīgas Sv. Pētera baznīcā bija izziņota Latvijas Mākslas akadēmijas keramiķu un jauno mākslas zinātnieku izstādes atklāšanu "No zemes līdz mākslai". Tomēr par lielu vilšanos izstādes atklāšanas viesiem tās organizatori pēdējā brīdī atcēla pasākumu.

“Mums ar nožēlu jāpaziņo, ka izstādes "No zemes līdz mākslai" atklāšana tiek atlikta tehnisku problēmu dēļ,” īsā un lakoniskā e-pasta vēstulē paziņoja izstādes organizatori. 

Lai vai kā, daudzi darbi jau bija izstādīti un pasākuma viesi tos varēja apskatīt. Izstādē bija plānots, ka piedalīsies 34 mākslinieki.

Iepriekš par izstādes tapšanas iemesliem organizatori vēstīja: “2024. gadā aprit simts gadi, kopš Latvijas Mākslas akadēmijā tika dibināta Keramikas meistardarbnīca. Gadsimta ilgā radošā darba vēsture apvieno daudz un dažādu notikumu profesionālajā keramikas mākslas apgūšanā, kas veiksmīgi attīstījās sarežģītajos laikmeta griežos. Latvijas Mākslas akadēmijas Keramikas katedras pasniedzēji, absolventi un studenti, veidošanas mākslas pratēji un praktizētāji tika aicināti izvērst savu pārdzimšanas un pirmatnēja sākuma ideju keramikas mākslas darbos, kas apvienotā veidā sakrālās Rīgas Sv. Pētera baznīcas gaisotnē savienojas ar pirmatnējo dabu un apvieno sākumu un laika ritējuma ideju.”