foto: Publicitātes foto
Izdos Emiļa Melngaiļa jubilejai veltītu pastmarku
Novadu ziņas
2024. gada 13. februāris, 13:18

Izdos Emiļa Melngaiļa jubilejai veltītu pastmarku

Jauns.lv

Godinot Emilu Melngaili 150.gadu jubilejā, plānots izdot mūzikas folkloristam un kordiriģentam īpaši veltītu pastmarku, informē "Latvijas pasta" pārstāvji.

Jaunajā pastmarkā attēlots komponists un nošu fragmenti. Tās nominālvērtība būs 1,65 eiro, un to papildinās 500 specializētas aploksnes. Pastmarka ir paredzēta sūtījumiem svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā. Pasta vērtszīme izdota 15 000 eksemplāru tirāžā.

Izdevumu dizaina autore ir māksliniece Lilija Dinere, kura vizuālajā noformējumā ietvērusi Rakstniecības un mūzikas muzeja, kā arī Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkas materiālus.

foto: Publicitātes foto

Jau ziņots, ka "Latvijas pasta" apgrozījums 2022.gadā bija 100,009 miljoni eiro, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 2,21 miljona eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2300 darbinieku.