Tāda izskatījās "Eolika" savā 35. jubilejas koncertā. FOTO
Lai arī pēdējos gados daudz runāts par ķīviņiem „Eolikas” dalībnieku starpā, Olga Rajecka un Viktors Zemgals uz skatuves spēj pārliecināt, ka arvien ir tas pats romantiskais duets, kas sendienās.
Kultūra
2015. gada 18. februāris, 10:57

Tāda izskatījās "Eolika" savā 35. jubilejas koncertā. FOTO

Jauns.lv

Kvarteta “Eolika” 35 gadu jubilejas svinībās klausītāji apliecināja, ka viņu mīlestība pret Latvijas estrādes leģendām neizsīkst.

Pēc aizvadītiem jubilejas koncertiem Rēzeknē un Cēsīs Valentīna dienā, 14. februārī, kvartets “Eolika” uzstājās Rīgā, skatītājus priecējot oriģinālā sastāvā. Uz skatuves bija Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Dainis Dobelnieks un Viktors Zemgals, kuriem pievienojās dzīvais pavadošais sastāvs, kā arī kvarteta dibinātājs Boriss Rezņiks. Pārsteigumu skatītājiem bija sagatavojis arī Viktors Zemgals, kurš pievienojās jubilejas koncerttūrei ne tikai kā kvarteta dalībnieks, bet arī kā solomākslinieks un savas grupas “Zemgals un citi putni” vadītājs, ļaujot iepazīt klausītājiem to mūziku, kas ir tuva viņam un daudziem viņa paaudzes cilvēkiem.

Koncerta otrajā daļā skanēja neizmirstamie hiti “Zemeņu lauks”, “Es neesmu Džeina Fonda”, “Pasaule, Pasaulīt”, “Raimonda Paula dziesmu popūrijs”, u.c. skaņdarbi, kas kļuvuši par “Eolikas” muzikālo vizītkarti. Koncerta apmeklētāji Rīgā bija sajūsmā par „Eolikas” azartisko garu, aktīvi dziedāja līdzi un pauda apbrīnu par grupas dalībnieku, kuriem visiem jau pāri 50, spēju turēt līdzi ierastajām hitu horeogrāfijām. Pēc koncerta Rīgā skatītāju vēlme satikt jubilārus, kopā ar viņiem nofotografēties vai tikt pie autogrāfa uz plakātiem un albumiem bija pārsteidzoši liela. Kā aizkustināti atzina paši „Eolikas” dalībnieki, viņi arvien jūtas mīlēti un gaidīti.

Kvartets “Eolika” tika izveidots 1980. gadā un savas pastavēšanas vēsturē sniedzis vairāk nekā 4000 koncertu, kļūstot par vienu no Latvijas estrādes mūzikas simboliem.


Kasjauns.lv/Foto: Agrita Grosbarte