foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: "Kur ir tautas vara!?" skandalozs aktīvists saceļ traci Centrālajā vēlēšanu komisijā
Saruna nonāk līdz CVK pārstāvju idejai izsaukt policiju.
Sabiedrība
2024. gada 9. februāris, 16:36

VIDEO: "Kur ir tautas vara!?" skandalozs aktīvists saceļ traci Centrālajā vēlēšanu komisijā

Jauns.lv

Aktīvists Dainis Grabovskis vairumam ir zināms pateicoties savām izdarībām Covid-19 pandēmijas laikā notikušās protesta akcijās. Nu Grabovskis paviesojās Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK), mēģinot pieteikt savu startu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās kā bezpartejisks kandidāts.

Grabovskis savu gājienu uz CVK iemūžinājis sociālajos tīklos. Video redzams kā aktīvists dungo jestru meldiņu un ātri vien no sniegotajām Vecrīgas ielām tiek iekšā līdz CVK birojam.

Tur sākas saruna, kas ātri vien pāraug strīdā augstos toņos, Grabovskim pieprasot viņu pēdējā dienā reģistrēt kā kandidātu bez partijas.

Uz CVK pārstāvju skaidrojumu, ka likums to neļauj, aktīvists pieprasa nocitēt konkrēto likumu un iesaucas: "Kur ir tautas vara?!"

Drīz vien Grabovskim parādās vēl virkne prasību, piemēram, lai CVK pārstāvji ar vārdu, uzvārdu un amatu paraksta viņam izdrukāto skaidrojošo materiālu.

Saruna nonāk līdz CVK pārstāvju idejai izsaukt policiju. Jāpiebilst, ka līdz šim un arī turpmāk CVK pārstāvji smaidot komunicē ar aktīvistu.

Kādā brīdī Grabovskis pieprasa ļaut viņam uzrakstīt iesniegumu saistībā ar savām pretenzijām, kas arī tiek atļauts. Pēcāk Grabovskis pamet CVK telpas.

Jūrmalnieks Dainis Grabovskis vēl 2021. gada pašvaldību vēlēšanās kandidēja no partijas “Jaunā Saskaņa” saraksta, saņemot 65 balsis un netiekot ievēlēts.

Grabovskis, pateicoties šāda veida konfliktiem un izdarībām, ir zināms jau gana sen.

Vēl 2011. gadā viņš, kā “Tautas kontroles” deputātu kandidāts, izraisīja nekārtības debatēs “izvēlies nākotni!”.

Debates Dainim Grabovskim tovakar beidzās ar aizturēšanu, taču tikai pēc neveiksmīga, īsa mēģinājuma aizbēgt no likumsargiem debašu skatuves virzienā.

Aģentūrai BNS tolaik Grabovskis skaidroja, ka ir tikai vēlējies paust savu viedokli, bet žurnālisti to viņam nav pienācīgi atļāvuši izdarīt.

Kandidātu sarakstus EP vēlēšanām drīkst iesniegt Latvijā reģistrēta politiskā partija, kurā ir ne mazāk kā 500 biedru, kā arī Latvijā reģistrēta politisko partiju apvienība, ja tajā kopā ir ne mazāk kā 500 biedru.

Par kandidātu saraksta iesniegšanu jāiemaksā 8000 eiro drošības nauda, ko atgūs tie kandidātu saraksti, no kuriem ievēlēts vismaz viens EP deputāts.

EP vēlēšanas notiks šogad jūnijā.