foto: Ieva Čīka/LETA
Pārspēj pat Londonu un Florenci! Rīga atzīta par vienu no iecienītākajiem ceļamērķiem Eiropā
Rīgas panorāma
Runā Rīga
2024. gada 7. februāris, 21:12

Pārspēj pat Londonu un Florenci! Rīga atzīta par vienu no iecienītākajiem ceļamērķiem Eiropā

Jauns.lv

Rīga kļuvusi par vienu no iecienītākajiem tūristu mērķiem un augstu novērtēta Eiropas labāko galamērķu organizācijas (EBD) pētījumā, kurā aptaujāts vairāk nekā miljons ceļotāju no 172 valstīm. Latvijas galvaspilsēta labāko ceļamērķu topā ierindota sestajā vietā, apsteidzot pat tādas slavenas pilsētas kā Londonu un Florenci.

Rīga norādīta kā ideāla ceļojuma vieta, kur visu gadu notiek interesanti pasākumi, izmantojamas iepirkšanās un kulinārijas gardumu baudīšanas iespējas, brīnišķīga daba un “Art Nouveau” stila arhitektūra. “Ceļotāju visiecienītākā mērķvieta Baltijā un iemīļota vieta 18-25 gadus veciem ceļotājiem, kas vēlas atklāt Eiropu ar vislabāko kvalitātes un cenas attiecību”.

“822 gadu vecumā Rīga nebūt nejūtas veca,” uzsvērts “Forbes” publikācijā, kur Rīga nodēvēta par modernu pilsētu ar vēstures pilnu sirdi. Rīgas vēsturiskajā centrā, kas ir UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, moderni skati mijas ar romantisma, gotikas un baroka liecībām, bet daudzo māju “Art Nouveau” fasādes ir “īstas šī stila pērles”, turklāt kultūras baudītājiem Rīga piedāvā ne tikai brīnišķīgu arhitektūru, bet arī teātrus, mākslas galerijas, brīvdabas pasākumus, koncertzāles, kinoteātrus un daudzas citas iespējas.

Īstu baudījumu atradīs arī gardēži, kuriem Rīga uz katra stūra piedāvā mājīgas kafejnīcas vai lepnus restorānus ar vietējo un pasaules virtuvi, bet dzērienu mīļotāju uzmanību pievērš ar faktu, ka Rīgā ir sastopamas labākās kafijas grauzdētavas Baltijas valstīs un lieliskas alus darītavas.

Tiem, kam patīk atpūta pie jūras, īpaši norāda, ka nieka pusstundas attālumā no pilsētas centra ir jūrmalas pludmale, ko ieskauj meži un elpu aizraujoši dabas skati.

Eiropas iecienītāko tūrisma mērķvietu “Top 20”: 1. Marbella (Spānija), 2. Monako, 3. Malta, 4. Žanēva (Šveice), 5. Batumi (Gruzija), 6. Rīga (Latvija), 7. Madeira (Portugāle), 8. Florence (Itālija), 9. Londona (Lielbritānija), 10. Reikjavīka (Islande), 11. Lēžkapferē (Jaunakvitānija, Francija), 12. Sjēna (Itālija), 13. Ponca (Itālija), 14. Portovekjo (Korsika, Francija), 15. Šampaņas vīndaru reģions (Francija), 16. Fēru salas (Dānija), 17. Sirmione (Lombardija, Itālija), 18. Pirana (Slovēnija), 19. Ņūkī (Kornvola, Lielbritānija), 20. Tasa (Grieķija).