foto: LETA
No cietumsoda izsprūk vīrietis, kurš lielveikalā urinēja un vēlējās Krievijas karaspēka ienākšanu Latvijā
Par šādu noziegumu likumā ir paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.
112
2024. gada 6. februāris, 10:28

No cietumsoda izsprūk vīrietis, kurš lielveikalā urinēja un vēlējās Krievijas karaspēka ienākšanu Latvijā

Jauns.lv

Paātrinātā kārtībā pabeigta izmeklēšana un prokuratūrai kriminālvajāšanai nodota lieta par agresīvo vīrieti, kurš 3. februārī urinēja lielveikalā un izteica vēlmi, lai Latvijā ienāk krievu karaspēks.

3. februārī, ap pulkst. 14.00 kādā tirdzniecības centrā Rīgā apsardzes darbinieki pamanīja vīrieti, kurš tirdzniecības centra gaitenī urinēja. Apsargi vīrieti administratīvā kārtībā aizturēja un uz notikuma vietu izsauca Valsts policiju.

Pārkāpējs kļuva agresīvs un izrādīja neapmierinātību ar policijas darbu, draudēja un izteicās slavinoši, runājot par Krievijas kara noziegumiem un Krievijas diktatoru, proti, izteica vēlmi, lai Latvijā ienāk krievu karaspēks un ieved kārtību.

Kriminālprocess pret agresoru paātrinātā kārtībā 48 stundu laikā tika nodots Rīgas Austrumu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, un šī gada 5. februārī šis 1984. gadā dzimušais Lietuvas pilsonis tika sodīts ar naudassodu 10 minimālo algu jeb 7000 eiro apmērā.

Savukārt, uzsāktajā administratīvajā procesā turpinās izmeklēšanas pasākumi, par ko var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu līdz simt naudas soda vienībām.

Vīrietis jau iepriekš vienu reizi bija nonācis policijas redzeslokā par administratīvu pārkāpumu - konfliktu aviolidojuma laikā.