Sabiedrība
2024. gada 25. janvāris, 14:12

Sārts Rīgas bedres salīdzina ar Āfrikas lauku ceļiem; Rīgas dome aizbildinās ar naudas trūkumu

Jauns.lv

Pēdējās dienās aktualizējies jautājums par bedrēm Rīgas ielās. NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts situāciju uz ceļiem salīdzinājis ar Āfriku.

Pēdējās dienās aktualizējies jautājums par bedrēm Rīgas ielās. Tās kļuvušas tik lielas un daudz, ka autovadītājiem nākas pamatīgi piepūlēties, lai no tām izvairītos, savukārt, dažām automašīnām iebraukšana šādā bedrē beigusies ar pārsistām riepām. 

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts arī komentējis situāciju, norādot, ka ar šādiem ceļiem saskāries arī Āfrikā: "Šādu situāciju ar ceļiem(bedrēm), kā šodien Rīgā, atceros jau reiz piedzīvojis Āfrikā, Mozambikas laukos, kur prātīgāk bija braukt pa ceļa apmali, ne pašu ceļu. Un bez divām liekām riepām ceļu nobraukt bija maz cerību."

Rīgas dome skaidro, ka pie vainas investīciju trūkums: "Diemžēl iepriekš investīcijas brauktuvju atjaunošanā bija krietni mazākas, nekā vajadzētu. Pēdējo gadu laikā pašvaldība ievērojami palielinājusi ieguldījumus ielās un turpinās to darīt."

Ziemā bedres tiekot lāpītas ar aukstā asfalta tehnoloģiju. Pavasarī, kad būs piemēroti laika apstākļi, labošana notiks, izzāģējot malas un ieklājot karsto asfaltu.