foto: Evija Trifanova/LETA
No amata pienākumu pildīšanas atstādināta Satiksmes ministrijas valsts sekretāre Ilonda Stepanova
Satiksmes ministrijs 24. janvārī rosināja pret Stepanovu uzsākt disciplinārlietu par iespējamiem pārkāpumiem pienākumu nepildīšanā un pilnvaru pārsniegšanā.
Politika
2024. gada 24. janvāris, 16:07

No amata pienākumu pildīšanas atstādināta Satiksmes ministrijas valsts sekretāre Ilonda Stepanova

Jauns.lv

Pēc Satiksmes ministra (SM) Kaspara Briškena rosinājuma iesākt disciplinārlietu par kādas SM amatpersonas iespējamiem pārkāpumiem pienākumu nepildīšanā un pilnvaru pārsniegšanā, no darba atbrīvota Satiksmes ministrijas valsts sekretāre Ilonda Stepanova.

"Ja ministrs uzskata, ka ir pamats pret kādu darbinieku ierosināt disciplinārlietu, viņam šādas tiesības  ir," medijam "Jauns.lv" norāda Stepanova.

Viņa skaidro, ka disciplinārlieta ierosinata 24. janvārī un dotajā brīdī viņa atstādināta no sava amata pienākumu pildīšanas. Tuvākajā laikā Stepanova plāno stāties komisijas priekšā un sniegt skaidrojumus par pret viņu izvirzītajām apsūdzībām.

Vaicājot, vai disciplinarlieta ierosināta saistībā ar vilciena kavējumiem vai iespējamiem parkāpumiem saistībā ar "Rail Baltica" projekta īstenošanu, Stepanova atbild lakoniski:

"Ar vilciena kavējumiem disciplinārlietai saistību nav."

Darbu Satiksmes ministrijā sieviete uzsāka 2020. gada 11. februārī, kad iepriekšējais Satiksmes ministrs Tālis Linkaits viņu bez konkursa iecēla valsts sekretāra amatā.

Tomēr šī gada 24. janvārī Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) pret viņu rosināja iesākt disciplinārlietu "par amata pienākumu nepildīšana un pilnvaru pārsniegšanu, nodarot būtisku mantisku zaudējumu vai kaitējumu valsts interesēm".

SM pārstāvji atteikušies medijiem sniegt atbildes uz jautājumiem par to, vai disciplinārlietas ierosinājums ir saistīts ar "Rail Baltica" projektu vai vilcienu kavējumiem.