foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
FOTO: šaurajā Avotu ielā pa pretējo joslu – aculiecinieku pārsteidz “Rīgas satiksmes” autobusa manevri
Daļa autobusa pasažieru šādu manevru sastrēgumstundā droši vien novērtētu atzinīgi, bet pretī braucošie satiksmes dalībnieki – diez vai.
Sabiedrība
2024. gada 22. janvāris, 11:55

FOTO: šaurajā Avotu ielā pa pretējo joslu – aculiecinieku pārsteidz “Rīgas satiksmes” autobusa manevri

Jauns.lv

Mikroblogošanas vietnē “X” rīdzinieks Kaspars dalījies ar fotogrāfijām, kurās redzama visnotaļ savāda RP SIA “Rīgas satiksme” autobusa šofera iekļaušanās satiksmē.

Sastrēgumi nepatīk nevienam, taču starp pieņemamiem veidiem, kā no tiem izvairīties pavisam noteikti neietilpst braukšana pa pretējo joslu šauras, aizņemtas ielas garumā, kur vajadzības gadījumā nav iespējas iekārtoties atpakaļ savā joslā.

Vēl jo vairāk – ja braucamrīks ir nevis mazizmēra pilsētas vāģis, bet gan garš un plats galvaspilsētas sabiedriskā transporta firmas autobuss ar darbadienas beigas sagaidījušiem pasažieriem, kuri steidz nokļūt tuvāk mājām.

Taču tieši šādu ainu portālā “X” zināmais rīdzinieks Kaspars piefiksējis Avotu ielā, īsu brīdi pirms tā krustojas ar Bruņinieku ielu:

Kas vēl – autobusa šoferis, saskaņā ar aculiecinieka teikto, pat esot izlaidis pretējā pusē esošā pieturā daļu pasažieru un uzņēmis citus.

Daļa pasažieru šādu manevru sastrēgumstundā droši vien novērtētu atzinīgi, bet pretī braucošie satiksmes dalībnieki – diez vai.

Vērsāmies “Rīgas satiksmē” ar jautājumu – vai pārvadātājs ir noskaidrojis, kas īsti noticis brīdī, kurš piefiksēts Avotu ielā.

“Sabiedriskā transporta šoferiem, tāpat kā citiem satiksmes dalībniekiem, bez šaubām ir jāievēro ceļu satiksmes noteikumi. Šis gadījums ir nonācis mūsu redzeslokā, skatīsimies video ierakstu un noskaidrosim apstākļus,” telefonsarunā informēja firmas sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Komentāru sadaļā gan ne visi ir vienisprātis un daudzi izsakās, ka saprot autobusa vadītāju, kurš ir spiests iekļauties grafikā, par spīti sastrēgumiem, kuri dažviet Rīgā pievakarē mēdz būt patiešām apgrūtinoši.