foto: Zane Bitere/LETA
Aizvadītais gads uz Latvijas valsts ceļiem ir bijis viens no traģiskākajiem vēsturē
Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks 2023. gadu ceļu satiksmē vērtē kā traģisku.
Sabiedrība
2024. gada 17. janvāris, 20:03

Aizvadītais gads uz Latvijas valsts ceļiem ir bijis viens no traģiskākajiem vēsturē

Jauns.lv

CSDD valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks atzinis, ka aizvadītais gads uz Latvijas valsts ceļiem ir bijis viens no traģiskākajiem, kāds piedzīvots. Viņš norāda, ka pērn bojā gājušo skaits ir bijis līdzvērtīgs 2016. gada līmenim, savukārt ceļu satiksmes negadījumos smagus ievainojumus guvuši 380 cilvēki.

CSDD valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks atklāj, ka uz ceļiem bojā gājušo skaits aizvadītajā gadā ir palielinājies līdz 149 cilvēkiem, atgriežoties līmenī, kas pēdējo reizi bija sasniegts 2016. gadā.

"Salīdzinot ar 2022. gadu, kad bojā gāja 113 cilvēki, kāpums ir acīmredzams,“ DBS podkāstā “Brauc droši!” norāda eksperts.

"Mēs esam atgriezušies pie 2016. gada, tas bija pēdējais gads, kad bija sliktāk. Kopumā skatoties, sākot no 2000. gadu sākuma ir arvien mazāk un mazāk bojā gājušo. Protams tā nav lineāra līkne, viņa mainās, bet patstāvīgi tomēr viņa iet uz leju. Pagaidām jāsaka, ka 2023. gads bija ļoti nepatīkams lēciens uz augšu.”

Aksenoks vēsta, ka pasliktinājušies ir visi rādītāji, kaut arī vietās, kur pagājušajā gadā tika ieviesti vidējā ātruma radari negadījumu skaits ir mazinājies.

"Mēs redzam, ka vietās, kur viņi tika ieviesti, nav notikuši negadījumi," secina speciālists.

Tomēr, neskatoties uz dažām pozitīvām tendencēm, Aksenoks šo gadu vērtē kā traģisku.