Sabiedrība
2024. gada 16. janvāris, 12:45

Skultē mīklainos apstākļos pazudis daudzbērnu tēvs, atstājot zīmīti ar "instrukcijām par manu iespējamo bēru ceremoniju"

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas nogalē 49 gadus vecais Jānis Tipuks pameta savas mājas Skultes rajonā. Daudzbērnu tēvs mīklainos apstākļos pazudis, nebrīdinot sievu un bērnus, un viņa atrašanās vieta paliek nezināma. Jāņa sieva uzrunā savus līdzpilsoņus cerībā atrast vīru dzīvu un neskartu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ivita vīru raksturo kā atsaucīgu un sirsnīgu cilvēku, tomēr viņš bieži bijis skops savu emociju un domu paušanā. Pāris kopā ir jau 12 gadus, no kuriem astoņi ir laulībā. Ģimenē aug vairāki bērni. Vīrietis pazuda pagājušajā piektdienas rītā, atstājot ģimeni, māju, telefonu un pat drēbes. Uz gultas palika tikai zīmīte.

"Es atnācu mājās un ieraudzīju, ka viņš atstājis kaut ko līdzīgu atvadu zīmītei - "instrukciju par manām iespējamām bērēm". Es vienmēr jutu, ka viņš kaut ko slēpj. Viņš bija ļoti noslēpumains cilvēks, ar viņu bija grūti kontaktēties. Tad sapratu, ka kaut kas nav labi," saka Ivita.

foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
Zīmītē Jānis izsakās skopi un nepaskaidro savas negaidītās prombūtnes iemeslu un ilgumu.

Zīmītē Jānis izteicis vēlējumu viņa nāves gadījumam. "Instrukcija par manu iespējamo bēru ceremoniju. Manu ķermeni kremēt. Bēru ceremoniju vadīt bez vadītāja. Bērēs iekļaut dziesmu "Dzērves"," teikts vēstulē.

Vācot puzles gabaliņus, Ivita sapratusi, ka pēdējos mēnešos viņas vīrs bez iemeslu skaidrošanas atbrīvojies no vērtīgām mantām.

Policija sākusi resorisko izmeklēšanu. Ivita bažījas, ka noticis ļaunākais un ka viņas vīrs izdarījis pašnāvību. 

Jāņa Tipuka pazīmes: augums 192 centimetri, miesasbūve vidēja. Pēdējo reizi redzēts Skultes ielā Skultē, Mārupes novadā. Īpatnība – vīrietim ir nedaudz izvirzīts apakšžoklis. Ivita un policija aicina aplūkot foto un sazināties ar policiju tiem, kuru rīcībā ir informācija par vīrieša iespējamo atrašanās vietu, likumsargiem zvanot uz tālruņa numuru 110.