Politika
2024. gada 11. janvāris, 21:47

Latvija un Ukraina vienojas par tehnisko un finansiālo sadarbību

Jauns.lv/LETA

Ceturtdien Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) un Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba, klātesot Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV) un Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim, parakstīja Latvijas valdības un Ukrainas Ministru kabineta līgumu par tehnisko un finansiālo sadarbību.

Ārlietu ministrija pazinoja, ka līgums sniegs juridisko ietvaru Latvijas attīstības sadarbības programmu un rekonstrukcijas projektu īstenošanai Ukrainā, kā arī atvieglos tehnisko un finansiālo palīdzības sniegšanu Ukrainai. Saskaņā ar tehniskās un finansiālās palīdzības projektu ievestās preces un sniegtie pakalpojumi būs atbrīvoti no nodokļiem. Latvijas puses ekspertiem tiks piemēroti atvieglojumi uzturēšanās laikā Ukrainā.

Kariņš akcentēja, ka Latvija nelokāmi atbalsta Ukrainu tās cīņā pret Krievijas agresiju. Līgums ir vēl viens solis ciešākā sadarbībā, atvieglojot palīdzības sniegšanu Ukrainas civilās infrastruktūras atjaunošanai un tās iedzīvotāju atbalstīšanai, uzsvēra Kariņš.

Latvija iesaistās Ukrainas rekonstrukcijā kopš 2022. gada, atjaunojot sociālo infrastruktūru, mājokļus un sniedzot psiholoģisko atbalstu karā cietušām sievietēm. Latvija iesaistīsies Ukrainas rekonstrukcijā arī turpmākajos gados.

Jau ziņots, ka ceturtdien vakarā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ieradies Rīgā, kur ticies ar augstākajām valsts amatpersonām, noslēdzot savu pirmo Baltijas valstu apmeklējumu kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gadā.

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča un Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska preses konference

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča un Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska preses konference

gallery icon

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ierodas Prezidenta pilī

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien, 11. janvārī, ieradās oficiālā vizītē Rīgā.

gallery icon

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis viesojas Saeimā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis viesojas Saeimā

gallery icon