foto: Shutterstock
Vai jūs noapaļojat summu, maksājot rēķinus? Sieviete saņēmusi vēstuli no kompānijas ar lūgumu tā nedarīt
Sabiedrība
2024. gada 11. janvāris, 10:44

Vai jūs noapaļojat summu, maksājot rēķinus? Sieviete saņēmusi vēstuli no kompānijas ar lūgumu tā nedarīt

Jauns.lv

Sociālajā tīklā "X" izvērtusies vētraina diskusija par tēmu, par kuru ne visi ikdienā varētu būt aizdomājušies. Kāda Latvijas iedzīvotāja publicējusi vēstuli, kuru viņai atsūtījis nekustamo īpašumu apsaimniekotājs, lūdzot vairs nenoapaļot rēķinu summas, jo tas sagādā problēmas grāmatvedībā. Izrādījās, ka tā dara daudzi!

Saņemot vēstuli no nekustamo īpašumu apsaimniekotāja, sieviete bija pamatīgi apmulsusi. Vēstulē bija teikts: "Mēs ievērojām, ka, maksājot rēķinus, jūs tos noapaļojat. Šādas, pat nelielas, pārmaksas rada ikmēneša nesakritības grāmatvedībā. Būsim pateicīgi, ja nākotnē apmaksāsiet rēķinus ar precīzu summu, to nenoapaļojot."

Komentāros sieviete informēja, ka nevis noapaļo summu, kā viņi apgalvo, bet maksā uz priekšu, lai nemaksātu katru mēnesi. Piemēram, rēķinā rakstīts 8,22, bet viņa maksā uzreiz 20.

Diskusijas laikā atklājās daudz dažādu viedokļu:

  • "Tu tiešām tā dari? Nabaga grāmatvedis"
  • "Un tādu cilvēku noteikti ir desmitiem, ja ne simtiem. Tā ir problēma. Iedomājieties, cik daudz darba tas prasa, nevis to, kas būtu nepieciešams. Un tad grāmatvedis dusmojas un katru dienu velk šo neapmierinātību sev līdzi uz mums visiem"
  • "Es arī, piemēram, "Bitei" vienmēr maksāju noapaļojot. Manas meitas dārza ēdiena piegādātājs reiz apjuka, nevarēja atrast manu noapaļoto samaksu un netieši lūdza mani vairs tā nedarīt. Kādam var nepatikt šādi centieni."
  • "Nekad neesmu domājusi, ka tas varētu būt kaut kas slikts, maksājot "Tele2" rēķinus, absolūti vienmēr esmu noapaļojusi vai maksājusi vairāk nekā rēķins par šo mēnesi. Katru mēnesi pārvaldniekam maksāju vienu un to pašu summu par dzīvokli. Vasarā bija milzīga pārmaksa, tagad ziemā summa izlīdzinājusies. Neesmu dzirdējusi, ka kādam kaut kas nepatiktu. Tas ir arī vieglāk makam, ņemot vērā lielās izmaksu svārstības."
  • "Kāpēc tas jādara? Apzināti veidojat cilvēkiem dubultu darbu."
  • "Atkarībā no izmantotās grāmatveža sistēmas tas var ļoti traucēt."

Tēmas