foto: LETA
Līgatnē ugunsdzēsēji jau gandrīz diennakti dzēš degošu šķeldu kokapstrādes objektā; dzēšanu būtiski apgrūtina sals
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki.
112
2024. gada 8. janvāris, 13:40

Līgatnē ugunsdzēsēji jau gandrīz diennakti dzēš degošu šķeldu kokapstrādes objektā; dzēšanu būtiski apgrūtina sals

Jauns.lv

Vakar pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Līgatnes pagastu, kur gruzd šķelda apmēram 5000m2. Ugunsdzēsēji notikuma vietā darbu joprojām turpina.

Vakar plkst. 13.58 VUGD saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Līgatnes pagastu, kur kokapstrādes objektā atklātā vietā gruzd šķelda. Šķeldas apjoms notikuma vietā ir ~5000m2, precīzu degšanas platību šobrīd vēl nav iespējams noteikt. Dzēšanas darbus notikuma vietā apgrūtina zemā gaisa temperatūra, kā arī tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atrodas trīs kilometru attālumā no notikuma vietas. Notikuma vietā jau vairāk nekā 18 stundas strādā deviņi VUGD ugunsdzēsēji glābēji, piesaistītas trīs autocisternas, kā arī divi uzņēmuma frontālie iekrāvēji, kas palīdz pārkraut šķeldas kaudzi.

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 5. janvāra plkst. 6.30 līdz 8. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 201 izsaukumu – 53 uz ugunsgrēku dzēšanu, 89 uz glābšanas darbiem, bet 59 izsaukumi bija maldinājumi.

Brīvdienās saņemti 30 izsaukumi, kas saistīti ar sodrēju degšanu dūmvados vai nepareizu apkures sistēmas ekspluatāciju. Aicinām iedzīvotājus būt ārkārtīgi piesardzīgiem un nepārkurināt krāsnis. Drošāk būs kurināt biežāk, arī pieceļoties naktī, ja nepieciešams, bet mazāk intensīvi!