foto: Shutterstock
Ugunsgrēkā Rēzeknē bojā gājis cilvēks
112
2024. gada 6. janvāris, 10:31

Ugunsgrēkā Rēzeknē bojā gājis cilvēks

Jauns.lv / LETA

Rēzeknē divstāvu daudzīvokļu mājas ugunsgrēkā bojā gājis cilvēks, informē VUGD.

VUGD izsaukumu saņēma piektdien plkst.17.37. Dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega dzīvoklis 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki. No blakus dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, bet pārmeklējot degošo dzīvokli tika atrasts bojāgājis cilvēks. Ugunsgrēks divu stundu laikā tika likvidēts.

Tāpat plkst.14.13 VUGD saņēma izsaukumu uz paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Mārupes novada Babītes pagastā, kur angāra tipa ēkā dega ventilācijas šahta un ventilācijas iekārtas 50 kvadrātmetru platībā. Plkst.17.29 ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdienas vakara plkst.19.08 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu arī uz Cēsu novada Raiskuma pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega sadzīves mantas 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš notikumā cieta. Ugunsdzēsēji no ēkas izglāba vēl vienu cietušo. Plkst.21.12 VUGD darbs notikuma vietā noslēdzās.

Savukārt naktī plkst.1.35 VUGD saņēma izsaukumu uz Līvāniem, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 170 kvadrātmetru platībā. Plkst.4.47 ugunsgrēks lokalizēts, bet turpinās darbs notikuma vietā.

Tāpat aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma vairākus izsaukumus uz ceļu satiksmes negadījumiem. Vairumā situāciju cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši jau pirms VUGD ierašanās.

Tostarp piektdien izsaukums saņemts uz Mārupes novada Mārupes pagastu, kur notika vieglās un smagās automašīnas sadursme. Notikuma vietā divi cietušie no automašīnām izkļuva pirms VUGD ierašanās. Trešo cilvēku, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja ugunsdzēsēji un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD).

Vēl viens izsaukums saņemts uz Olaines novada Olaines pagastu, kur notika vieglās un kravas automašīnas sadursme. Notikumā bija divi cietušie, kuri nodoti NMPD.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 52 izsaukumus - desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, 33 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.