foto: LETA
"Kārtējais Latvijas "veiksmes stāsts"" - soctīklotāji neapmierināti ar otrdien atceltajiem vilcienu reisiem
Pirmais jaunais "Pasažieru vilciens" elektrovilciens "Vivi".
Sabiedrība
2024. gada 2. janvāris, 12:07

"Kārtējais Latvijas "veiksmes stāsts"" - soctīklotāji neapmierināti ar otrdien atceltajiem vilcienu reisiem

Jauns.lv

Otrdien pasažieru pārvadājumu zīmols "Vivi", kas ir piederošs AS "Pasažieru vilciens", paziņoja par vairāku reisu kavēšanos un atcelšanu. Cilvēki sociālajos tīklos pauduši neapmierinatību ne tikai ar kavēto laiku, bet arī apstākļiem, kādos jāpavada vairākas minūtes.

Neko Nezinošs X konts uzdevis jautājumu Satiksmes ministrijai un ministram Kasparam Briškenam, kā arī "Vivi" zīmolam: "Nav tā, ka jaunie Škoda vilcieni ir kārtējais Latvijas "Veiksmes stāsts"?"

Viņš norādījis, ka vilcieni kursē ne tikai ar kavēšanos, bet vagonos arī nākas salt, jo tie netiekot apsildīti. "Biļešu kontroliere aicina jūtīgākos cilvēkus doties uz pēdējo vagonu, jo tikai tajā darbojas apkure," raksta profils.

"Vienā pieturā vilciens vienkārši izslēdzas un turpat paliek bez jebkādām dzīvības pazīmēm. Izskatās, ka elektromotori nav paredzēti šādam salam. Bēdīgākais, ka trūkst komunikācija ar pasažieriem, jo nav skaidrs cik ilgi vilciens nekursēs. Ceru, ka neviens uz lidostu nesteidzas," raksta neapmierinātais "X" lietotājs.

"X" lietotāja aicinājusi Satiksmes ministru doties uz Carnikavu, kur atcelti vairāki vilcienu reisi: "Tajā līnijā šodien vispār kāds vilciens kursē? Vai visi stāv stundu, pasažieri sēž pilnīgi neapkurinātā salonā un gaida, līdz paziņo, ka vilciens atcelts. Brišken, labrīt, aunies kājies un brauc uz Carnikavu! Vai lasies no amata!"

Arī žurnāliste Ieva Barisa-Sermule ironizē, ka par laimi šādas likstas negadījās jauno vilcienu palaišanas dienā: "Izskatās, ka visiem lentīšu griezējiem un zīmēšanās braucējiem smagi paveicās, ka jauno vilcienu palaišanas dienā ārā nebija tādu mīnusu un tehniskās problēmas neaizēnoja foto kadrus."

Aivars Irmejs vēlētos, lai jau lietotnē, pērkot biļeti, būtu redzams, ka vilciens kavēsies vai ir atcelts: "Jūs nejēdzat uztaisīt, lai jau pērkot biļeti jūsu lietotnē parādās, ka vilciens atcelts vai kavēsies? Un kāpēc tas ir jāuzzina no pārējiem pasažieriem nevis tablo, ka vilciens jau gandrīz stundu stāv stacijā un netaisās nekur kustēties?"

Jau vēstīts, ka tehnisku iemeslu dēļ otrdien atcelti vairāki vilcieni Skultes virzienā.

Vilciens Nr. 6107 Saulkrasti (06.29) - Rīga (07.29) apstājās pieturā “Garciems”, jo tā strāvas noņēmējs bija nolaidies, bet akumulatora baterija izlādējusies.

"Lai arī vilcienu centās restartēt, tā darbību atjaunot neizdevās, tāpēc to izstumt atbrauca cits jaunā vilciena sastāvs, lai atbrīvotu sliežu ceļu," skaidroja pārvadātāja pārstāve Sigita Zviedre.

Vilcienu kustības organizēšanu un atjaunošanu apgrūtina arī tas, ka šobrīd dzelzceļa līnijā Rīga-Skulte VAS “Latvijas dzelzceļš” veic vērienīgus sliežu ceļu un peronu modernizācijas darbus, kuru rezultātā ir ierobežotas manevru iespējas, jo atsevišķos posmos vilcienu kustībai ir pieejams tikai viens ceļš.
 
Pašlaik AS “Pasažieru vilciens” un “Škoda Group” pārstāvji veic pārbaudes un izmeklē notikumus.