Glābjot pārgalvīgu bļitkotāju, glābēju mašīnas izbraukā Ozo golfa laukumu
Pagājušās nedēļas nogalē ugunsdzēsēju un policijas auto izdangāja Ozo golfa laukumu – glābēji traucās glābt neapdomīgu Ķīšezera ledū ielūzušu bļitkotāju.
112
2015. gada 25. februāris, 05:10

Glābjot pārgalvīgu bļitkotāju, glābēju mašīnas izbraukā Ozo golfa laukumu

Jauns.lv

Lai no Ķīšezera izvilktu tur ielūzušu makšķernieku, policijas un glābēju auto pagājušās nedēļas nogalē izbraukāja Ozo golfa kluba zālienu. Kluba īpašniekiem nav pretenziju pret glābējiem, kuri cīnījās par cilvēka dzīvību. Savukārt kluba direktors skarbus vārdus netaupa neapdomīgajam makšķerniekam.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka sestdienas, 21. februāra, pēcpusdienā pašvaldības policija un ugunsdzēsēji no Ķīšezera izglāba aptuveni 50 gadus vecu zemledus makšķernieku.

Sestdien pēc trijiem pēcpusdienā pašvaldības policija saņēma informāciju, ka Ķīšezerā ielūzis vīrietis. Policija notikuma vietā ieradās trīs minūšu laikā un cietušo, kurš bija jau pamatīgi pārsalis, noturēja virs ūdens līdz glābēju papildspēku ierašanās brīdim, informēja policijā.

Ņemot vērā to, ka ledus negadījuma vietā bija īpaši trausls, virvē nodrošinājies policists devās pie cietušā un no droša attāluma pameta viņam glābšanas riņķi. Kad notikuma vietā ieradās glābēju papildspēki, ledū ielūzušais no ūdens izvilkts un ar dēli nogādāts krastā. Pārgalvīgais makšķernieks nodots mediķu rokās.

Gan policijas, gan ugunsdzēsēju auto pie slīkstošā devās pāri Ozo golfa laukumam, to izdangājot. Ozo golfa kluba direktors Armands Puče Kasjauns.lv pastāstīja, ka viņam nav pretenziju pret glābējiem – viņi godam darījuši savu darbu, braukuši pa celiņiem un gar krastu. Protams, golfa laukums tagad ir izbraukāts, bet tas neesot nekas traģisks – „tikai mazliet jāpielabojot” un lielu zaudējumu neesot.

Glābēji esot glābuši cilvēku un būtu neloģiski viņiem kaut ko pārmest. Tomēr makšķerniekam, kurš kāpis uz Ķīšezera ledus gan nav bijis smadzeņu, teic Puče.

Ozo golfa laukums ir viens no modernākajiem laukumiem Ziemeļeiropā. Tā īpašnieki ir hokejists Sandis Ozoliņš un mediju biznesa pārstāvis Armands Puče.

Elmārs Barkāns/Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva