Uz Ukrainu devies Valsts policijas ziedoto transportlīdzekļu konvojs

Valsts policija (VP) sadarbībā ar fondu "Uzņēmēji mieram" šorīt plkst.9 pavadīja transportlīdzekļu konvoju uz kara skarto Ukrainu

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 18. decembris, 13:47

FOTO: uz Ukrainu devies Valsts policijas ziedoto transportlīdzekļu konvojs

Jauns.lv/LETA

Valsts policija (VP) sadarbībā ar fondu "Uzņēmēji mieram" šorīt plkst.9 pavadīja transportlīdzekļu konvoju uz kara skarto Ukrainu

Transportlīdzekļus un arī VP saziedotās dāvanas Ukrainas karavīru un policistu ģimenēm Ziemassvētkos nogādā paši policisti. Kopumā šajā nodevumā ir iekļauti 20 dažādu marku VP transportlīdzekļi. Transportlīdzekļu saņēmēji ir gan Ukrainas Aizsardzības ministrijas, gan Nacionālās gvardes un Nacionālās policijas vienības.

Lai iepriecinātu gaidāmajos Ziemassvētkos un palīdzētu silti pārdzīvot ziemu, kopā ar automašīnu konvoju Ukrainā tiks nogādāti arī VP darbinieku sarūpētie ziedojumi un dāvanas Ukrainas karavīru un policistu ģimenēm.

VP ir aktīvi atbalstījusi Ukrainas policistus un karavīrus. Pārskatot policijas materiāltehnisko nodrošinājumu, veicot nepieciešamos atjaunošanas pasākumus, un izvērtējot saņemtos palīdzības pieprasījumus, līdz šim ir sniegts tehniskais atbalsts gan ar transportlīdzekļiem, gan droniem, ģeneratoriem, kā arī vecā dizaina formastērpiem un citām lietām Ukrainas struktūrām.

Kopš pirmajām kara dienām fonds "Uzņēmēji mieram" kopā ar vairāk nekā 200 Latvijas uzņēmumiem organizējis aktīvu palīdzību, papildus humānajai palīdzībai savācot ziedojumus vairāk nekā 8,5 miljonu eiro apmērā. "Uzņēmēji mieram" partneri Latvijā ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ārlietu ministrija, Ukrainas vēstniecība Latvijā, "Ziedot.lv", "Twitterkonvojs" un citas palīdzības organizācijas. Savukārt kravu sūtījumu palīdzības saņēmējs ir Ukrainas bruņotie spēki.