foto: Ekrānuzņēmums
Uzņēmēja pieredzes stāsts: “Kā tas ir - dot darbu ieslodzītajiem?”
Ieslodzītās personas var arī strādāt. Ilustratīvs foto.
Sabiedrība
2023. gada 12. decembris, 16:51

Uzņēmēja pieredzes stāsts: “Kā tas ir - dot darbu ieslodzītajiem?”

Sadarbības projekts

No 6. novembra portālā JAUNS.LV mēneša garumā sadarbībā ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi norisināsies informatīvā kampaņa “Nenovērsies! Atbalsti un iesaisties! #Resocializācija”. Kampaņas mērķis ir mazināt sabiedrības aizspriedumus pret bijušajiem ieslodzītajiem un skaidrot valsts un pašvaldības iestāžu, ģimenes locekļu, uzņēmēju, brīvprātīgo darbinieku un plašākas sabiedrības lomu ieslodzīto personu sekmīgā resocializācijā un recidīva novēršanā.

Šoreiz uz sarunu aicinājām SIA “Peterkoks Baltics” ražošanas direktoru Modri Mirončuku.

Modris dalīsies ar pieredzi, kāda tā ir, uzņēmumā pieņemt darbā ieslodzītas personas. Kādi ir ieguvumi, kādi ir trūkumi? Kādas bija nepamatotas bailes, kas radušās vecu stereotipu dēļ un kāpēc ieslodzīta persona reizēm ir motivētāka strādāt, nekā parasts darbinieks? 

Modris pastāstīs arī par ieslodzīto personu atalgojuma apjomu un sniegs vērtīgus padomus citiem uzņēmumiem, kuri, iespējams, apsver iespēju darbā pieņem personas no ieslodzījuma vietām. 

Vairāk par šo visu skaties video.

Kampaņa "Nenovērsies! Atbalsti un iesaisties! #Resocializācija” tiek īstenota projekta “Resocializācijas sistēmas efektivitātes paaugstināšana” ietvaros ar Eiropas Sociālā fonda finansiālu atbalstu. Eiropas Sociālā fonda projekts Nr. 9.1.3.0/16/I/001 “Resocializācijas sistēmas efektivitātes paaugstināšana”.